Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/12/2004

Ο Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης για τη σύνοδο κορυφής

Ο επικοινωνιολόγος Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης υποστήριξε τα εξής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.:

«Για να μπορούσαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., Ελλάδα και Κύπρος έπρεπε να πετύχαιναν τέσσερις στόχους:

1)Την επίσημη de iure αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία

2)Τη δήλωση περί άμεσης έναρξης αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το έδαφος της Κύπρου

3)Την άρση της απειλής πολέμου (casus belli) της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, για την περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια

4)Τον τερματισμό των συνεχών παραβιάσεων του εθνικού μας χώρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Από τους στόχους αυτούς δεν επιτεύχθηκε κανένας. Συνεπώς, Ελλάδα και Κύπρος είχαν μία μόνο δυνατότητα για να περιφρουρήσουν την εθνική αξιοπρέπεια και τα δίκαιά μας: το βέτο. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής αποτελεί συντριπτική ήττα για τον ελληνισμό. Και είναι κρίμα που έρχεται μόλις 8 μήνες μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνοκυπριακού λαού στο σχέδιο Ανάν. Όμως είναι ήττα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν προσαρμόστηκε η Τουρκία στους όρους της Ευρώπης αλλά η Ευρώπη στους όρους της Τουρκίας και στις επιθυμίες των Η.Π.Α.. Αρχίζει διαπραγματεύσεις με μια χώρα που καταπατά το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μόνο οι πολίτες μπορούν να αντιστρέψουν τις εξελίξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών δεν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας. Αυτό πρέπει να εισακουστεί».

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency