Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/11/2016

Ο Τουρισμός "γέμισε" τα ταμεία των επιχειρήσεων και τον Οκτώβριο

Αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος και τον Οκτώβριο λόγω της μεγάλης ανόδου της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Οκτώβριο (2016) κατά €1,13 δις σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν στα €124,6 δις έναντι €123,47 δις.

 Η αύξηση προήλθε κατά κύριο λόγο από την άνοδο στα υπόλοιπα των καταθέσεων από επιχειρήσεις, που αποδίδεται εξολοκλήρου στα έσοδα από τον τουρισμό. 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν το Μάιο 2016 ως και τον Οκτώβριο οι καταθέσεις των τραπεζών ενισχύθηκαν συνολικά με €2,9 δις, αύξηση που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος συμπίπτει ουσιαστικά με την αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου. 
 
Η αυξητική τάση στις καταθέσεις των επιχειρήσεων αναμένεται σύμφωνα με τις ενδείξεις να συνεχιστεί ανοδικά και το Νοέμβριο.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency