Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/10/2016

Αποκλειστική συνέντευξη από την Αλίκη Ζωγράφου στο περιοδικό kefalonitis στην Ιωάννα-Μαρία Κοκονόζι

Η μοναδική Αλίκη Ζωγράφου τραγουδίστρια του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού επισκέφτηκε για ακόμα μια φορά την Κεφαλλονιά μας καλεσμένη στο cafe-bar piano KURO SIWO. Το περιοδικό kefalonitis είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ταλαντούχα τραγουδίστρια μέσα από την παρακάτω συνέντευξη που μας έδωσε...

 

 Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις για την καταγωγή σου αλλά και για το είδος μουσικής που ασχολείσαι για όσους δεν γνωρίζουν.

- Η καταγωγή  μου είναι από την Αθήνα. Η μουσική καταγωγή μου ταιριάζει νομίζω με την μουσική που ασχολούμαι, επειδή ήταν και ο πατέρας μου τραγουδιστής του «Νέου Κύματος» οπότε είναι και μένα τα ακούσματα μου τέτοια... Μ' αρέσει το είδος μουσικής της δεκαετίας του 60, το Νέο Κύμα, ο Χατζηδάκης, ο Θεοδωράκης, ο Λοΐζος και σε σύγχρονο κινούμαι και πάλι στον έντεχνο χώρο... αυτό που ορίζουμε δηλαδή ως έντεχνο.

Από όσο γνωρίζουμε έχεις έρθει αρκετές φορές στο νησί μας. Ποια είναι η γνώμη σου για το νησί και τι έχεις να μας πεις για τη φράση  που είχες αναφέρει πέρυσι; «νιώθω ήδη Κεφαλονίτισσα»

- Είναι τόσο ζεστό το κλίμα εδώ! Από την πρώτη στιγμή που ήρθα με κάνανε όλοι να νιώσω σαν να είναι η οικογένειά μου και ο κύριος Μάκης Καππάτος και τα παιδιά του... είναι πολύ όμορφο που έρχομαι εδώ και το ευχαριστιέμαι, περνάω καλά δεν το βλέπω σαν δουλειά μου, για να πω «θα πάω να κάνω ένα live» αλλά λέω θα πάω στο νησί μου. Έγινα ένα με τον κόσμο, είδα πολύ ανταπόκριση, πολύ απήχηση, καθώς και πάρα πολύ αγάπη!

Μίλησέ μας για την σταδιοδρομία σου αλλά και για το ρόλο που έπαιξε ο πατέρας σου Γιώργος Ζωγράφου και η γιαγιά σου Αλίκη Ζωγράφου.

- Aσχολούμαι από παιδί με τη μουσική ξεκίνησα με πιάνο στο ωδείο. Έχω αποφοιτήσει από το ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα... Το τραγούδι ήταν η αγάπη μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο πατέρας μου και η γιαγιά μου είχαν σημαντικό ρόλο όσο αναφορά το θέμα γονιδίων, έτσι πήγα προς ένα μουσικό είδος. Δεν θα έλεγα πως αν δεν ήταν ο πατέρας μου ή η γιαγιά μου δεν θα έκανα κάτι αντίστοιχο. Δεν πάτησα πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι ήμουν γεννημένη για αυτό από την αρχή.

Ποιες οι συνεργασίες σου με άλλους καλλιτέχνες αλλά και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

- Τα τρία τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, έχω συνεργαστεί με τον Νίκο Ξυδάκη και  κάποια live έχω κάνει με τον Νότη Μαυρουδή, όπου ήταν και αυτός του «Νέου Κύματος» μαζί με τον συνθέτη τον Δημήτρη Μαραμή. Γενικά είμαι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες ό,τι προκύψει δεν θα πω όχι σε ότι αφορά το είδος που ασχολούμαι και που κυμαίνομαι. Με τον Λουδοβίκο συνεχίζω κανονικά. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Θέλω γενικά να κάνω καινούρια πράγματα.

Έχεις να συμπληρώσεις κάτι για το τέλος; Tι θα ήθελες να πεις στους κατοίκους της Κεφαλονιάς;

- Τους αγάπησα ήδη από την πρώτη φορά. Αυτό που λένε οι τρελοκεφαλονίτες με την καλή έννοια το είδα και το εισέπραξα. Από το χώρο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό που προβάλλει το KYRO SIWO σαν μαγαζί. Ξεκίνησε τα live στο Αργοστόλι όπου είχα μάθει πως δεν γίνονταν τέτοιες μουσικές βραδιές. Προωθεί ένα όμορφο μουσικό είδος. Υπάρχει μεράκι!

 Οπότε θα σε ξαναδούμε στο νησί μας;

- Φυσικά, εννοείται!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σου και σου ευχόμαστε τα καλύτερα!

- Σας ευχαριστώ και εγώ πολύ!

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency