Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/10/2016

Τουρισμός: Πρωτιά Ιονίου στις αφίξεις!!

Τα Ιόνια Νησιά παρέμειναν σταθερά πρώτα σε ποσοστό αφίξεων από το εξωτερικό και τον Σεπτέμβριο, βελτιώνοντας το ποσοστό τους στο πρώτο εννεάμηνο (1/1-30/9/2016), στο 12,2% από το 11% του οκταμήνου.  Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρόδος στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 7,6 %.

 

Το Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό για την Κέρκυρα σημείωσαν άνοδο 16,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015 και από το εσωτερικό κατά 30,10%. Το Άκτιο επίσης είχε άνοδο κατά 28,40% από το εξωτερικό και κατά 207,50% από το εσωτερικό (υπερτριπλασιασμός αφιχθέντων). Η Κεφαλονιά είχε άνοδο κατά  10,10% από το εξωτερικό και 50,10% από το εσωτερικό.Η Ζάκυνθος είχε άνοδο κατά 18,3% από το εξωτερικό και 6,5% από το εσωτερικό.
 
Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Αύγουστο στα λιμάνια της Κέρκυρας είχαν άνοδο κατά 3,37% σε επιβάτες και 4% σε οχήματα.Από τα λιμάνια της Ιταλίας τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις σε επιβάτες ήταν αυξημένες κατά 60,51% και σε οχήματα 52,80%.Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Σεπτέμβρη στα λιμάνια της Κεφαλονιάς ήταν αυξημένη κατά 2% σε επιβάτες και 17,83% σε οχήματα. 
 
Στη Ζάκυνθο επίσης το Σεπτέμβρη οι αφίξεις σε επιβάτες είχαν άνοδο 8,7% ενώ εμφανίζουν ελαφρά μείωση στα οχήματα.
"Ο τρέχων μήνας Οκτώβρης, ο οποίος εξελίσσεται θετικά μέχρι στιγμής, θα εμφανίσει άνοδο", σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού των Ιονίων Νήσων κ.Σπύρος Γαλιατσάτος. H περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκμεταλλεύτηκε όσο καμία άλλη το σχεδιασμό Κουντουρά για "άνοιγμα" νέων αγορών όπως η Κίνα, η Κορέα, η Πολωνία, η Ρουμανία, αλλά και επαναφορά άλλων σημαντικών όπως η Ρωσία.  
 
Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί νέες απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό για το 2017 σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων. Ενώ, αναμένεται τη νέα χρονιά και ραγδαία άνοδος του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρα, ιστιοπλοϊα).

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency