Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/12/2004

Επτάνησα, Γιάννενα και Ότραντο, αυτή την εβδομάδα με υδροπλάνο

Μέσα στο Δεκέμβριο φιλοδοξεί να ξεκινήσει δρομολόγια προς Ιωάννινα και Κεφαλονιά, η εταιρία Air Sea Lines που εκτελεί ήδη πτήσεις υδροπλάνων από Κέρκυρα προς Παξούς και Λευκάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μιχαήλ Πατέλλης παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο τουριστικών ειδήσεων TravelDailyNews και τον Π.Δ. Υφαντή.Από λιμάνι σε λιμάνι. Σύμφωνα με το Μ. Πατέλλη, η εταιρία έχει δημιουργήσει έως τώρα μια κυρίως βάση στην Κέρκυρα όπου υπάρχουν τα δύο πρώτα υδροπλάνα ενώ με αύξηση της ζήτησης θα υπάρχει δυνατότητα προμήθειας κι άλλων μικρότερων υδροπλάνων. "Στόχος μας είναι να κάνουμε κέρδος. Θέλουμε, τις πέντε ώρες την ημέρα που θα πετάμε το χειμώνα και τις επτά το καλοκαίρι θέλουμε να είμαστε γεμάτοι", ανέφερε στη συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της Air Sea Lines για υπογραμμίσει ότι δεν θέλει η εταιρία να πετά στις γραμμές που πετούν οι αεροπορικές εταιρίες αλλά σε τοπικό επίπεδο: "Ποτέ δε θα πετάξουμε από Αθήνα για Θεσ/νίκη ή από Αθήνα για Κέρκυρα, Ρόδο ή Ηράκλειο. Εμείς πετάμε από λιμάνι σε λιμάνι".

Και προς νότια Ιταλία. Ωστόσο, η εταιρία προγραμματίζει πτήσεις προς το Μπρίντιζι και το Οτράντο: "Υπάρχει τεράστια ζήτηση και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε 3-4 μέρες. Υπάρχουν πολλοί Ιταλοί που έχουν σχέσεις με την Κέρκυρα. Στη μαρίνα Γουβιών, για παράδειγμα, όπου είναι η βάση μας πολλοί Ιταλοί ελλιμενίζουν τα σκάφη τους κι έρχονται συχνά να τα επισκεφθούν. Κι από τα Γιάννενα στην Ιταλία υπάρχει η δυνατότητα να πετάμε".

Ο προγραμματισμός κάλυψης διαδρομών. Αυτή τη στιγμή η εταιρία πετά από Κέρκυρα για Παξούς με εισιτήριο 33 ευρώ και για Λευκάδα με εισιτήριο 55 ευρώ. Εντός των επομένων δύο μηνών θα ξεκινήσει η γραμμή Κέρκυρα-Κεφαλονιά και Κέρκυρα - λίμνη Ιωαννίνων. Προς Ιωάννινα η πτήση θα διαρκεί 15 λεπτά, προς Παξούς 8΄, προς Λευκάδα 22΄ και προς Κεφαλονιά 35΄. Το πενταετές πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνει τη δημιουργία συνολικά επτά κύριων βάσεων σε Κέρκυρα, Πάτρα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες (πιθανότατα στην Ίο), στο Ηράκλειο και στο ανατολικό Αιγαίο (Κάλυμνο). Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η εταιρία επιδιώκει να πετά από Κέρκυρα προς Γιάννενα, Παξούς, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Πάτρα.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency