Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/08/2016

Οι πρωταγωνιστές των Πανελληνίων εξετάσεων μιλούν... (μέρος 2ο)

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, που βρήκαν τα κεφαλονιτόπουλα της γενιάς του '98 και όχι μόνο, να σκορπίζονται σε σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια νέα αρχή, μιας περιόδου πολύ σημαντικής αλλά και ιδιαίτερης, αυτής της φοιτητικής ζωής.

Παιδιά που αγωνίστηκαν και που κατάφεραν ήδη το πρώτο βήμα της συνέχισης των σπουδών τους στο παραπάνω επίπεδο, αλλά και της μελλοντικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας ξεκίνησαν τον αγώνα για να πετύχουν τα όνειρά τους. Εμείς απλά τους δίνουμε το λόγο και τους ευχόμαστε καλή αρχή σε αυτό το νέο ξεκίνημα!!!

  Όνομα: Νεφέλη Παυλάτου

Σχολή: Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής (Θεσσαλονίκη)

1. Σε ποια σχολή πέτυχες; Ήταν η πρώτη σου επιλογή; Με ποια κριτήρια το επέλεξες;

Πέρασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Φιλοσοφία και Παιδαγωγική. Τον τελευταίο χρόνο άρχισε να με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας της φιλολογίας, για αυτό και άλλαξα κατεύθυνση. Με ενθουσίαζε επίσης η ιδέα της φοιτητικής ζωής στη Θεσσαλονiκη και την συνδύασα με αυτή την ενδιαφέρουσα σχολή, που ήθελα να ακολουθήσω.Από τότε που πήγαμε πενθήμερη το όνειρο μου ήταν να περάσω τα φοιτητικά μου χρόνια σε αυτήν την πόλη. Παράλληλα με την σχολή θελω να ασχοληθώ με μουσική και θέατρο, που η συγκεκριμένη πόλη μου δίνει πολλές τέτοιες ευκαιρίες.

2. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Πιστεύω ότι για να πετύχεις έναν στόχο πρέπει να τον κυνηγάς και να τον πιστεύεις.

3. Τι θα ήθελες να πεις στα παιδιά που φέτος θα πάνε στην 3η λυκείου και θα δώσουν εξετάσεις;

Όσον αφορά τα παιδιά που θα δώσουν φέτος εξετάσεις, θα τους πρότεινα να προσπαθήσουν να οργανώσουν το διάβασμά τους χωρίς να στερούνται την διασκέδασή τους και τα ενδιαφέροντά τους. Καλό είναι να τα συνδυάζει κάποιος όλα με χαλαρότητα και χωρίς άγχος , όσο γίνεται. Και μην ξεχνάμε ότι οι πανελλαδικές δεν είναι η μοναδική ευκαιρία στην ζωή μας.

Ονομα: Θοδωρής Τριανταφυλλίδης

Σχολή: Νομική Κομοτηνής

1. Σε ποια σχολή πέτυχες; Ήταν η πρώτη σου επιλογή; Με ποια κριτήρια το επέλεξες;

Πέρασα στην Νομική Σχολή Κομοτηνής. Η νομική ήταν σαφώς η πρωτη μου επιλογή στοχεύοντας βέβαια στην σχολή της Αθήνας, παρόλα αυτά και η σχολή της Κομοτηνής ειναι εξίσου αξιόλογη. Στόχευα στην νομική διότι εκτός απο την επαγγελματική αποκατάσταση επρόκειτο και για μια επιστήμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

2. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Για εμένα το μυστικό της επιτυχίας ήταν (όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται) το πρόγραμμα. Πάντα είχα ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθούσα πιστά και με καθοδηγούσε, ώστε να διαβάζω σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο. Βέβαια αυτό το οφείλω στην δασκάλα μου που με πίστεψε και με βοηθούσε στις δύσκολες και εύκολες στιγμές αυτής της κοπιώδους πορείας.

3.Πως ονειρεύεσαι τη φοιτητική σου ζωή;

Θα επιθυμούσα μία απλή φοιτητική ζωή που θα περιλαμβάνει σαφώς την διασκέδαση αλλά και που θα με βοηθήσει να βρω το μονοπάτι που θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον.

4. Τι θα ήθελες να πεις στα παιδιά που φέτος θα πάνε στην 3η λυκείου και θα δώσουν εξετάσεις;

Θα τα συμβούλευα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους. Το πιο σημαντικό όμως να χαρούν την τελευταία αυτή χρονιά στο σχολείο διότι κλείνει ενα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής τους που θα το θυμούνται για πάντα. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!

Όνομα:Φωτεινή Φραγκισκάτου 

Σχολή: Προσχολική αγωγή

 1. Σε ποια σχολή πέτυχες; Ήταν η πρώτη σου επιλογή; Με ποια κριτήρια το επέλεξες;

Πέτυχα στο τμήμα προσχολικής αγωγής στην Αθηνα το οποίο αποτελούσε δεύτερη μου επιλογή καθώς η πρωτη ανήκε στην κατηγορία των Παραϊατρικών όπου δυστυχώς δεν συγκέντρωσα τα απαραίτητα μόρια. Θεωρώ πως η ιδιαίτερη αγαπη που τρέφω για τα μικρά παιδια με ώθησε να το βάλω στη δεύτερη θέση!

2. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Μυστικό επιτυχίας δεν θεωρώ οτι υπαρχει..αρκεί να εχεις πίστη στον εαυτο σου μεγάλη επιμονή και γνώσεις για την καταπολέμηση του άγχους.

3.Πως ονειρεύεσαι τη φοιτητική σου ζωή;

 Πλέον ανοίγει ενα καινούριο κεφάλαιο στην ζωή μου όπου σίγουρα θα αποκομίσω νέες εμπειρίες και θα γνωρίσω νέους ανθρώπους!

4. Τι θα ήθελες να πεις στα παιδιά που φέτος θα πάνε στην 3η λυκείου και θα δώσουν εξετάσεις;

 Θα ειναι μια πολύ δύσκολη χρονιά κατι το οποίο ήδη γνωρίζετε..Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να σταματήσετε την προσπάθεια σας και τον αγώνα σας όση πίεση και αν σας ασκηθεί γιατι πραγματικά παιδιά το αίσθημα της επιτυχίας δεν περιγράφεται! Και φυσικά να μην ξεχνάτε, παλεύετε μονο για τον εαυτό σας και για κανέναν άλλο!

 

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency