Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/12/2004

Ανακοίνωση από τον Γ.Κατσούνη

Από τον δημοτικό σύμβουλο Αργοστολίου και επικεφαλής της "Δημιουργικής Ανατροπής" Γ. Κατσούνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ως γνωστόν με αίτησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα να καταδικαστεί η απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης με την οποία αναγνώρισε, μια μέρα μετά την επανεκλογή της, τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η καταδίκη μιας τέτοιας αναγνώρισης πίστευα και πιστεύω ότι θίγει τις ευαίσθητες εθνικές χορδές όλων των Ελλήνων, όπου γης και ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών. Ανέμενα δε την ομόφωνη υπερψήφιση του ψηφίσματος αυτού. Τότε και μόνο τότε θα εκπλήρωνε το σκοπό του.
Κατά τη συζήτηση της σχετικής προτάσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 29-11-2004, η πρότασή μου καταψηφίστηκε από τους συμβούλους, άλλωστε αναφέρθηκαν στον τοπικό Τύπο, κ.κ. Διονύση Τζανάτο, Σπύρο Πεφάνη, Ανδρέα Χέλμη, Διονύση Γασπαρινάτο, Γρηγόρη Τζανετάτο και τους αντιδημάρχους Κώστα Βαρτελάτο και Γιώργο Τσιλιμιδό.
Η άρνηση αυτή να ψηφιστεί ομόφωνα το αντιαμερικανικό ψήφισμα πολιτικά ερμηνεύεται, ως «σύμφωνη γνώμη» με την ενέργεια της Αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αν πέρναγε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα θα ήταν σαν να αναγνωρίζουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το 30% περίπου των κατοίκων της πρωτευούσης του νομού μας, όσο δηλαδή είναι και το ποσοστό στο οποίο αντιστοιχούν οι σύμβουλοι που το καταψήφισαν, συμφωνεί με την αμερικανική απόφαση αναγνωρίσεως των Σκοπίων και επιθυμεί η δημοκρατία αυτή να φέρει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι συμπολίτες μας, όμως, στο σύνολό τους είναι αντίθετοι με την απόφαση της Αμερικανικής Κυβερνήσεως.
Ήλπιζα, λοιπόν, ότι η πρότασή μου αυτή θα εύρισκε ομόφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι σχετιζόταν με τα ύψιστα εθνικά θέματα, μακριά από τα οποιαδήποτε μικροπολιτικά, κομματικά και τοπικά συμφέροντα.
Δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.
Έτσι σεβόμενος τις διαστάσεις που θα έπαιρνε το θέμα, δυσμενώς για το εθνικό μας συμφέρον, απέσυρα την πρότασή μου για να μην ερμηνευθεί ότι και το 30% των κατοίκων του Δήμου μας συμφωνεί με την παραποίηση της ιστορίας μας και την καπηλεία των εθνικών μας θεμάτων.
Όλα αυτά τα καταθέτω χάριν της σωστής και αληθινής ενημέρωσης των συμπολιτών μου από παραπλανητικά κι εσφαλμένα δημοσιεύματα.
Αργοστόλι 10-12-2004
Γούλιος Κατσούνης
Επικεφαλής της «Δημιουργικής Ανατροπής»

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency