Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/12/2004

Μήνυμα Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Πέτρου Αλιβιζάτου στην τελετή υποδοχής σπο

Η λειτουργία της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς που διατηρούν με το ναυτικό επάγγελμα οι κάτοικοι των νησιών μας. Η Ναυτοσύνη είναι έννοια ταυτόσημη με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και αποτελεί πολύτιμη παράδοση για τον τόπο μας. Αυτός και μόνον ο λόγος είναι από μόνος του αρκετός για να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου που είσθε στην ευχάριστη θέση να υποδέχεστε μια νέα γενιά σπουδαστών στην Ακαδημία σας.
Μια νέα γενιά φιλόδοξων και δημιουργικών ανθρώπων που θα κληθούν να στελεχώσουν στο μέλλον τον ελληνόκτητο στόλο του εμπορικού μας ναυτικού και να γίνουν μέρος της μεγάλης οικογένειας της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής μας οικονομίας. Προσφέρει σημαντικούς πόρους που προέρχονται κυρίως από τη διεθνή της δραστηριότητα. Δημιουργεί χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και εισοδήματα για τις οικογένειες των ναυτικών μας.
Η ναυτική εκπαίδευση αποτελεί με τη σειρά της βασικό παράγοντα για τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και την ενίσχυση των δεσμών της με τον εθνικό κορμό.
Η κυβέρνηση προωθεί τη ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης. Με στόχο την ενθάρρυνση της προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα και την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση, σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές που επιβάλλουν οι νέες τεχνολογίες και οι διεθνείς συνθήκες που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Στα πλαίσια αυτά, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των Ναυτικών Ακαδημιών, η διάθεση των αναγκαίων πόρων και η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποτελούν προτεραιότητες.
Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους νέους στο ναυτικό επάγγελμα και να τους προσφέρουμε καλύτερες γνώσεις και ουσιαστικά επαγγελματικά εφόδια.
Στόχος της πολιτικής μας στον τομέα της ναυτιλίας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων με ελληνική σημαία και να δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από καλά εκπαιδευμένους έλληνες ναυτικούς.
Να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ναυτική παράδοση της πατρίδας μας.
Η Κεφαλονιά θα είναι πάντα ένας φιλόξενος τόπος για τους ανθρώπους της θάλασσας.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency