Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/12/2004

Δήλωση Γερασίμου Παναγιωτάτου – Τζάκη για το τμήμα Τ.Ε.Ι.

Ο επικοινωνιολόγος Γεράσιμος Παναγιωτάτος-Τζάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση όσον αφορά την απόφαση της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων για την αλλαγή αντικειμένου του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την πλήρη αλλαγή αντικειμένου του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και τη μετατροπή του σε Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, έρχεται σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, να δοθεί έμφαση στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα του τουρισμού μέσα και από τη λειτουργία ενός αναβαθμισμένου σχετικού τμήματος στο νησί μας. Τη στιγμή που ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας αλλά και βασική οικονομική απασχόληση στο νομό μας, η παρουσία του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στο νησί μας είναι απαραίτητη. Το γεγονός ότι υπήρξαν προβλήματα και ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του, δεν σημαίνει ότι το Τμήμα πρέπει να καταργηθεί. Αντιθέτως, με ελαφρά τροποποίηση και όχι αλλαγή του αντικειμένου του και με την κατάλληλη διαφήμισή του, θα μπορούσε να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στα άλλα παρεμφερή τμήματα.

Το επιστημονικό πεδίο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και ελκυστικό στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αλλωστε τα πανεπιστημιακά Τμήματα Επικοινωνίας αποτελούν την τελευταία δεκαετία σταθερή αξία στις επιλογές των υποψήφιων φοιτητών. Ο τρόπος όμως λήψης της απόφασης για την δημιουργία, μέσω μετατροπής του υπάρχοντος τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανάλογου τμήματος Επικοινωνίας στο Τ.Ε.Ι. μας, φαίνεται βιαστικός και εμπεριέχει τον κίνδυνο λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας να μην επιλεγεί από τους υποψήφιους ούτε αυτό το τμήμα. Και τότε η ρετσινιά της αποτυχίας θα πέσει συνολικά στους Κεφαλονίτες και στον τόπο μας, κάτι που σίγουρα δεν μας αξίζει. Ο τομέας της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ενός από τα δύο άλλα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο νομό μας. Με μεθοδική δουλειά και προετοιμασία θα μπορέσει να αποτελέσει πρότυπο τμήμα στο χώρο του. Όχι λοιπόν βεβιασμένες αποφάσεις. Δεν μπορεί η φήμη της Κεφαλονιάς να φθείρεται από ευθύνες άλλων. Κάθε απόφαση ή λύση πρέπει να περνά μέσα από τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας».

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency