Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/05/2016

Συνέντευξη στον Ανδρέα Λιναρδάτο για τα συμπληρώματα διατροφής ErgoNutrition

Ανδρέας Λιναρδάτος, Διευθυντής ErgoNutrition Hellas

πρ. προπονητής Εθνικών Ομάδων Στίβου Ελλάδας & Κατάρ

 

-Πείτε μας αρχικά λίγα λόγια για την εταιρεία ErgoNutrition. Πόσο καιρό υπάρχει στην Ελλάδα και πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με αυτόν τον επιχειρηματικό κλάδο;

Η ErgoNutrition είναι μια Ελβετική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2014. Γνωστοποιεί, ως οφείλει, όλα της τα προϊόντα στον ΕΟΦ κατά την εισαγωγή τους τα οποία διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, κυρίως φαρμακεία. Προσωπικά ασχολούμαι με τον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής περισσότερο από 25 χρόνια, στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντων, της έρευνας, αλλά και παρακολουθώντας τη διατροφική υποστήριξη πρωταθλητών και ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαπίστωσα ότι η εξέλιξη των επιδόσεων, και οι απαιτήσεις του αθλητισμού γενικότερα σε συνδιασμό με την ελλειπή καθημερινή διατροφή, έχουν αναδείξει την ανάγκη συμπληρωματικής υποστήριξης της διατροφής των αθλητών, επαγγελματιών είτε ερασιτεχνών μάλλον ως αναγκαιότητα και όχι μια πολυτέλεια.

-Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων και σε ποιους απευθύνονται;

H ειδικότητα της ErgoNutrition είναι ο σχεδιασμός και παραγωγή προϊόντων που μεγιστοποιούν την αθλητική απόδοση και συμπληρώνουν τη διατροφή μας. Απευθύνονται σε επαγγελματίες αθλητές ή ερασιτέχνες οι οποίοι ζητούν μια αποτελεσματική διατροφική υποστήριξη, τους λάτρεις του fitness, αλλά και για όλους εκείνους που φροντίζουν συνειδητά την υγεία τους δια μέσω μιας σωστής και ισορροπημένης δίαιτας. 

-Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τα προϊόντα της Ergonutrition να διαφοροποιούνται από ανάλογα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά;

Τα προϊόντα της ErgoNutrition™ παράγονται στην Ολλανδία και στις ΗΠΑ και είναι σύμφωνα με τις αυστηρότατες ποιοτικές προδιαγραφές των Ελεγκτικών Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EFSA) και του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) σε Πιστοποιημένες εγκαταστάσεις κατά HACCP, ISO και GMP, ενώ οι πρώτες ύλες για την παραγωγή προμηθεύονται από τους πιο φημισμένους, για την ποιότητά τους, παραγωγούς Οίκους παγκοσμίως, καθιστώντας τα προϊόντα μας ποιοτικά φαρμακευτικού επιπέδου. 

-Γενικά τα συμπληρώματα διατροφής έχουν συνδεθεί στο μυαλό του κόσμου με το bodybuilding. Ποιες είναι -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- οι υπόλοιπες «χρήσεις» τους;

Τα συμπληρώματα διατροφής, κάνουν ακριβώς που λέει η ορολογία τους, συμπληρώνουν διατροφικές ελλείψεις που ενδεχομένως έχουμε ή μας προκύπτουν,ανάλογα με τις δραστηριότητές μας. Οι διατροφικές μας συνήθειες, που ενδεχομένως να μην είναι ισορροπημένες, είτε οι αυξημένες ανάγκες μας πχ σε πρωτεϊνη ή άλλα διατροφικά στοιχεία, επειδή ασχολούμαστε συστηματικά με κάποια αθλητική δραστηριότητα, είναι αιτίες να καταφύγουμε σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Ειδικά το καλοκαίρι για παράδειγμα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας ένα προϊόν, όπως το ErgoFuel, που μας αναπληρώνει ενέργεια και ηλεκτρολύτες που χάνουμε με την εφίδρωση, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό έως απαραίτητο!!!

-Ποια μπορεί να είναι τα οφέλη τους στην υγεία του οργανισμού μας;

Εφόσον οι διατροφικές μας συνήθειες παρουσιάζουν ελλείψεις, τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να καλύψουν διατροφικές ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεϊνη, εκχυλίσματα βοτάνων ή άλλα θρεπτικά συστατικά που τα έχουμε ανάγκη για να έχουμε μια ισορροπημένη υγεία και ενα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπλαση του μυϊκού ιστού, ή να ενισχύσουν τις πηγές ενέργειας ή ακόμα να μας βοηθήσουν στο να χάσουμε περιττά κιλά και να μας μειώσουν το στρες.

-Μόνο η χρήση τους μπορεί να είναι αποτελεσματική ή πρέπει να συνδυάζονται και με άλλους παράγοντες όπως είναι η άσκηση;

Και τα δύο. Ασφαλώς και η άσκηση ούτως ή αλλως θα βελτιώσει το επίπεδο της υγείας μας και ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση, μιας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει μάλλον αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε αυτό που είπαμε και στην αρχή, ότι τα συμπληρώματα διατροφής κάνουν ακριβώς αυτό, συμπληρώνουν τη διατροφή μας εφόσον το έχουμε ανάγκη.

-Υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού;

Δεν θα το έλεγα. Ο διαιτολόγος, ο φαρμακοποιός, ο γιατρός μας ακόμα και ο γυμναστής που μας παρακολουθεί στο γυμναστήριο, όλοι έχουν τις γνώσεις να μας συμβουλέψουν ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, τις διατροφικές μας συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές μας, αν χρειαζόμαστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και ποια είναι η ενδεδειγμένη χρήση του.

-Που μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα της ErgoNutrition στη Κεφαλλονιά;

Ολα τα προϊόντα της ErgoNutrition είναι διαθέσιμα από το φαρμακείο της κυρίας Ελένης Μαρκάτου (Λ. Βεργωτή 66Α, Αργοστόλι).

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency