Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/05/2016

Η μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Λουκάτου στο PWS 2016

Ο Βασίλης Λουκάτος επαγγελματίας φωτογράφος γνωστός σε όλους τους Κεφαλονίτες και όχι μόνο, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς φωτογραφίας το 2012 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στο φετινό διαγωνισμό η επιτυχία ήταν μεγάλη καθώς κέρδισε πολλά βραβεία. Πλέον θέτει στόχους για το μέλλον και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον διαγωνισμό PWS όπου συμμετείχατε.

Στον κόσμο γενικότερα υπάρχουν πολλές κοινότητες φωτογράφων που είναι εξειδικευμένες σε θέματα όπως γάμος, τοπία, details, macroφωτογραφία, με άγρια ζωή κ.α.

Σχετικά με τους διαγωνισμούς γενικότερα, υπάρχει μία κοινότητα που θεωρείται από τις πιο φερέγγυες και είναι το WPPI. Η έδρα του βρίσκεται στην Αμερική. Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι διάσημοι φωτογράφοι  όπως ο Jerry Ghionis, Rocco Ancoraκ.α. Επίσης υπάρχει το SWPP με έδρα το Λονδίνο και ακόμα το αυστραλέζικο με την ονομασία ΙSPWP.

Ένα παρακλάδι όλων των κοινοτήτων αυτών είναι και το PWS. Ο διαγωνισμός αυτός γεννήθηκε από τους Έλληνες που ήθελαν να αναδείξουν περισσότερο την ουσία της φωτογραφίας. Συγκεκριμένα του Νίκου Πεκρίδη, του Σάκη Τσεχελίδη και του Τάσου Βασιλιάδη. Ο Νίκος είναι πλέον ένας καταξιωμένος φωτογράφος στο εξωτερικό που διοργανώνει σεμινάρια με τα κορυφαία ονόματα όπως ο Johnson Wee, ο Keda, και πολλοί άλλοι κορυφαίοι φωτογράφοι.

Η βοήθεια του Νίκου ήταν ουσιαστική για μένα, διότι με έκανε να βλέπω σωστά και με προοπτική την φωτογραφία. Από τότε μέχρι και σήμερα βάζω στόχους, οι οποίοι κάθε χρόνο αλλάζουν και μεγαλώνουν.

 

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας μέσα από τους διαγωνισμούς αυτούς;

Κάθε χρόνο υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές. Πολύ σημαντικές είναι οι γνωριμίες που κάνω, καθώς γνωρίζω ανθρώπους που κάνουν πραγματικά αυτό που αγαπάνε. Η εμπειρία αυτή είναι ωραία, γιατί μοιράζονται μαζί σου τα θέλω τους και τα πιστεύω τους, τα όνειρά τους, τα projectτους πάνω στα οποία δουλεύουν και σου δίνουν νέες ιδέες και κατευθύνσεις. Όταν αυτό γίνεται συνειδητά αποκτάς ξαφνικά φίλους, σύμμαχους και συνεργάτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Η πορεία είναι ανοδική και με μεγάλες διακρίσεις. Οι στόχοι για το μέλλον;

Το 2015 εγώ και άλλοι 3 Έλληνες πήραμε τον τίτλο του craftsman που είναι η πρώτη βαθμίδα  μέσα στην κοινότητα για το πόσο καλά έχεις αναπτύξει τις τεχνικές ικανότητες σαν φωτογράφος και πόσο σταθερός αρχίζεις να γίνεσαι σε μια καλή αξιοπρεπή φωτογραφική ποιότητα. Μετά από αυτό έρχεται το Master, ο οποίος είναι και ο επόμενος μου στόχος.

Για το Master πρέπει να περιμένεις χρόνια και αυτή η αναμονή σε κάνει καλύτερο φωτογράφο γιατί είσαι στην προσπάθεια κάθε χρόνο να έχεις βραβευμένες εικόνες. Το 2015 στο craftsman που έπρεπε να πάρω 7 βαθμούς κατάφερα και κέρδισα 9 βραβεύσεις.

Φέτος, δεν το περίμενα και για πρώτη φορά ρίσκαρα να παίξω και σε άλλες κατηγορίες εκτός από τον γάμο (foto journalist, open, fashion) όπου είναι καινούριες για μένα και έδωσα 30 εικόνες και πήρα 22 βραβεύσεις. Αυτό πραγματικά με κάνει πολύ χαρούμενο. Για το 2016 κάλυψα την βαθμολογία που ήθελα. Τώρα το μόνο που μου μένει είναι  να συνεχίσω αυτή την πορεία για να ολοκληρώσω και αυτό τον σκοπό.

Γενικότερα είμαι σε μία συνεχή αναζήτηση με απώτερο σκοπό κάθε χρόνο να γίνομαι λίγο καλύτερος από τον προηγούμενο και όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με καθημερινούς ανθρώπους και όχι με ακριβοπληρωμένα μοντέλα.

Όσο για τις διακρίσεις σε βοηθούν να μάθεις τα λάθη, σου δείχνουν τις σωστές επιλογές πάνω σε μια εικόνα και βοηθούν και στην εξέλιξη σου. Το καλό είναι ότι υπάρχει αναγνωρισιμότητα από τους φίλους μου και από τον κόσμο στην Κεφαλονιά, γι' αυτό και τον ευχαριστώ πολύ. Πάντα στέκεται δίπλα μου σε ότι αποφασίσω να κάνω και το αγκαλιάζει. Για τους άλλους που δεν με γνωρίζουν είναι ένα καλό μέσο να έρθουν πιο κοντά μου.

Πως κρίνετε την προβολή του νησιού μέσα από τους διαγωνισμούς;

Γεγονός είναι ότι το νησί τα τελευταία 2-3 χρόνια με κάποιες συγκεκριμένες ομορφιές που έχει όπως η Μελισσάνη, ο Μύρτος, Άσσος, Φισκάρδο έχει αρχίσει και ακούγεται πολύ δυνατά. Δεν σας κρύβω ότι κάποιοι weddingplannerέχουν κάνει μία στροφή από Αιγαίο και θέλουν να κάνουν targetgroupτο Ιόνιο, ιδιαίτερα Κεφαλονιά και Κέρκυρα. Αυτό επιφέρει πολλά θετικά στον χώρο προορισμού, διότι διαφημίζεται περισσότερο το νησί και καλύπτονται και περισσότερες θέσεις εργασίας. Όμως για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να γίνουν συλλογικές ενέργειες.

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency