Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/04/2016

Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας με τους Κεφαλονίτες της Νέας Υόρκης

Με αφορμή τον Εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής της 25ής Μαρτίου ξεκινάμε το πρώτο βήμα για ένα αφιέρωμα στην Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Και ξεκινάμε αυτό το αφιέρωμα για την Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας γιατί πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια καλλιέργειας της Ελληνικής παιδείας, του Ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεων μας εκεί που έχει πιο μεγάλη αξία, στα μικρά παιδιά δηλαδή. Τα παιδιά της Νέας Υόρκης έχουν την ευκαιρία σε ένα οργανωμένο σχολείο να διδαχθούν κυριολεκτικά δεκάδες θέματα από την Αρχαία και Νέα Ελληνική γλώσσα μέχρι Μαθηματικά, Ελληνικούς χορούς, Αθλήματα και πολλά άλλα που θα αναφέρουμε στην σειρά αφιερωμάτων που ξεκινάμε. Η διευθύντρια του σχοελίου Κα Δήμητρα Βαρσάμη είναι μία νέα δραστήρια Ελληνίδα με εξαιρετικές σπουδές και ατελείωτη ενέργεια αφού είναι παθιασμένη με την Ελλάδα και τους μαθητές της. Η Κα Βαρσάμη συντονίζει μία ομάδα ενθουσιασμένων δασκάλων που τους δένει η αγάπη για τον Ελληνισμό και όπως φαίνεται έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν.

Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας για εμάς τους Κεφαλονίτες είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση αλλά και μία ευκαιρία τα Κεφαλονιτόπουλα της Νέας Υόρκης να συμμετάσχουν στα μαθήματα και τις εκδηλώσης στην Αστόρια και τις άλλες περιοχές.

Η διευθύντρια του σχολείου Κα Βαρσάμη με τις μαθήτριές της

Μέρος του διδακτικού προσωπικού του σχολείου

Όμως απ΄ότι φαίνεται για τον εορτασμό της 25ής Μαρτίου η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας έσμιξε στον πολυαγαπημένο μας “Κέφαλο”. Εδώ αναρτούμε το άρθρο της Εφημερίδας Εθνικός Κύρηκας αλλά και φωτογραφίες από την πολύ όμορφη εκδήλωση.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ γιόρτασε την Εθνική μας Ανεξαρτησία το Σάββατο 19 Μαρτίου. Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στέφθηκε με επιτυχία στο Κεφαλονίτικο σπίτι, στην Αστόρια. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, η αίθουσα γέμισε από γονείς, συγγενείς και φίλους των μαθητών και της Ακαδημίας, περίπου εκατό πενήντα άτομα στον αριθμό, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτό το σπουδαίο γεγονός του Έθνους μας. Οι στιγμές ήταν μοναδικές, όλοι οι μαθητές ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και ο καθένας έβαλε τον καλύτερο του εαυτό για να εξυψώσει τον Ελληνισμό όσο μπορούσε περισσότερο. Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η Ελλάδα, είναι τιμή και υποχρέωση όλων μας να περνάμε το Ελληνικό Εθνικό Πνεύμα στη νέα γενιά. Τότε φωνάξανε Ελευθερία ή Θάνατος και τρέξανε στη μάχη για να νικήσουν τον κατακτητή, μία φράση που φώναξαν δυνατά και οι εκατό μαθητές, μία φράση που σου δίνει δύναμη και τονίζει πόσο σημαντική είναι η έννοια της Ελευθερίας στον άνθρωπο. Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ελλάδα, φράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από όλους τους μαθητές δημιούργησαν ρίγος υπερηφάνειας σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τη γιορτή προλόγισε η Διευθύντρια της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, Κυρία Δήμητρα Βαρσάμη. Η κάθε τάξη παρουσίασε το δικό της μέρος, όπου περιλάμβανε στίχους και κείμενα αναφορικά με την 25η Μαρτίου και χορευτικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Πόντου. Τη χορευτική παιδική ομάδα Ποντίων συνόδευσε ζωντανά ο λυράρης Δημήτρης Στεφανίδης, όπου εντυπωσίασε με τη δεξιοτεχνία του. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από την Κυρία Ελισάβετ Τζουμάκα, για την συμμετοχή της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας στην Εθνική μας παρέλαση, στις 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν. Όπως επίσης ενημέρωσε για τη Δημιουργία και Οργάνωση του 1ου Ετήσιου Ελληνικού Φεστιβάλ Τέχνης ‘ ΤΙΜΑΡΕΤΗ ‘ από την Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας, που θα λάβει χώρα 5 - 11 Ιουνίου 2016 στην Αστόρια Νέας Υόρκης. Τέλος η γιορτή έκλεισε υπό τους ήχους του κλαρίνου με ένα τσάμικο από τους μαθητές. Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας, ως ένας Εκπαιδευτικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, βασίζεται στην εθελοντική εργασία και σας προσκαλεί όλους να συμμετέχετε στη δράση της. Academy of Hellenic Paideia 25-50 Crescent Street, Astoria NY 11102 Phone: 917.603.4437

http://www.hellenicpaideia.com/en/

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΦΕ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΣΠΑΘΗΣ» Mix & Match »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency