Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/02/2016

''Muay Thai'' και ''Krav Maga'' στον σύλλογο Red Tiger..

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το άθλημα ''Muay Thai'' και ''Krav Maga'' χωρίς όμως να ξέρουμε διάφορες σημαντικές πληροφορίες γι΄αυτά... Το ''kefalonitis'' μίλησε με τον Ανδρέα Πεφάνη, ιδιοκτήτη του συλλόγου ''Κόκκινος Τίγρης''. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική συζήτηση μας ενημέρωσε με λίγα λόγια για την ειδίκευση των αθλημάτων καθώς και για τις δραστηριότητες του συλλόγου...

 

Ασχολείστε χρόνια με το Muay Thai; Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήστε αυτό το άθλημα;

Η πρώτη επαφή με το Muay Thai έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην σχολή του KRU MARIO BARBATSA, όπου και έμεινα μέχρι και το 2001. Από τον χώρο πέρασαν πολλοί καλοί αθλητές οι οποίοι διατηρούν πλέον δικές τους σχολές. Ο δάσκαλος ήταν αρκετά σκληρός και μας έφτανε στα όρια μας πολύ συχνά. Την απόφαση μου όμως να συνεχίσω την πήρα με ευκολία, καθώς στην συγκεκριμένη σχολή δεν έμπαινες εύκολα και για μένα ήταν μια πρόκληση.

Το Muay Thai ήταν ένα παρεξηγημένο άθλημα λόγω της σκληρότητας του, όμως αυτό το επιλέγει πλέον ο μαθητής. Μετά το 2001 η επαφή μου με αυτό έγινε πιο αραιή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Όμως αρκετές προπονήσεις συνεχίστηκαν στο PETRIDIS TEAM του Παναγιώτη Πετρίδη, ο οποίος είναι ένας καλός παιδικός μου φίλος.

Το 2009 σαν μαθητής - αθλητής ήμουν επί τρία χρόνια στο Westerster ΜΜΑ Club της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, το οποίο περιελάμβανε ένα μεγάλο κομμάτι Muay Thai και συνάμα MMA. Έτσι μόλις γύρισα από Αμερική τον 2013 πήρα αμέσως την απόφαση να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα.

Πόσα χρόνια είναι ενεργός ο σύλλογος σας και ποιες είναι οι δραστηριότητες του;

Ο σύλλογος διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας του με μεγάλο αριθμό μαθητών, οι οποίοι δείχνουν αγάπη για το άθλημα και τον δάσκαλο τους. Πραγματικά το κλίμα που επικρατεί είναι τόσο ζεστό και οικογενειακό, και μπορεί να αθληθεί ο καθένας ανάλογα με τα προσόντα και τις ανάγκες του.

Εκτός από το Muay Thai έχουμε και ένα τμήμα αυτοάμυνας Krav Magα, το οποίο αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να μάθουν κάτι που μπορεί να τους χρειαστεί σε μια δύσκολη στιγμή. Στο Krav Maga μαθαίνουμε αποφυγή βίας γενικότερα και αποτροπή κακών καταστάσεων πχ. από μια απλή μπουνιά, χαστούκι, μέχρι μαχαίρι, πιστόλι και πολλά άλλα άσχημα συμβάντα που ολοένα αυξάνονται στην χώρα μας.

Επίσης για τα κορίτσια έχουμε το κομμάτι βιασμού, αρπαγής και άλλα τα οποία πιστεύω ότι κάθε γονιός θα πρέπει να προτρέπει το παιδί του να γνωρίζει. Θα ήταν καλό να παρακολουθήσουν έστω τα βασικά...

Πόσα είναι τα τμήματα που υπάρχουν σήμερα;

Τα τμήματα του συλλόγου μας είναι το παιδικό παραδοσιακό Muay Thai Boran της ΙΜΒΑ παγκόσμιας ομοσπονδίας, Krav Maga για όλους και Muay Thai για ενήλικες.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει Muay Thai;

Το Muay Thai είναι ένα μαχητικό άθλημα. Πιστεύω πως οι προπονήσεις του δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα. Αυτό τους βοηθάει να μπαίνουν σε μια φιλοσοφία ότι μαθαίνουν κάτι καλό για το εαυτό τους. Το ποσοστό συμμετοχής είναι αρκετά καλό, περίπου στο 70%, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπου κάποιοι εγκαταλείπουν, αλλά και κάποιοι που έρχονται να μάθουν για κακό σκοπό, οπότε εκεί μπαίνει ένα φρένο. Ευτυχώς, όμως ο σύλλογος μας από το πρώτο τρίμηνο της ύπαρξής του έχει εξαλείψει αυτά τα περιστατικά.

Ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει κάποιος από την ενασχόλησή του με το Muay Thai;

Μαθαόντας Muay Thai θα γνωρίζει πως να αμύνεται πιο σωστά και θα αλλάξει αρκετά ο τρόπος σκέψης του. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι υπάρχουν διαφορές στην ψυχολογία και στο σώμα.

Συμμετέχετε σε αγώνες εντός και εκτός Κεφαλονιάς;

Έχουμε συμμετάσχει σε αγώνες επίσημα στο Versus 7 και Pro sata 3 και θα συμμετέχουμε όλο το 2016. Δυστυχώς εκτός Κεφαλλονιάς δεν έχουμε καταφέρει πολλά ακόμα, αλλά προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό σημείο. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά μας άλλους αθλητές και δασκάλους, ώστε να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης. Έτσι θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το αν έχουν κάνει την σωστή επιλογή σαν άθλημα και σαν σχολή.

Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Θα μας βρείτε Χαρμπούρη 13 Ασπρόχωμα, Αργοστόλι, τηλ επικοινωνίας: 6980306216, στο facebook red tiger Muay Thai academy και στην προσωπική μου σελίδα Antreas Pefanis.

Κάτι που θα θέλατε να γνωρίζουμε...

Σαν εκπαιδευτής ανήκω στην οικογένεια της IMBA του Arjan Marco De Cesaris που έχει κάνει διατριβή χρόνων στο άθλημα, με επί κεφαλή στην Ελλάδα / Αθήνα του Kruu Yai Θεόδωρου Γκίτσα. Επίσης είμαι εκπαιδευτής στο Krav Maga και τον Απρίλιο επίσημα πλέον, μπαίνω κάτω από την ομπρελά της IKMF, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας στον κόσμο με αποκλειστικότητα την Κεφαλονιά.

Αυτό μας δίνει την δυνατότητα τα παιδιά μας να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στο Muay Thai και στο Krav Maga. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ένα βαθμολόγιο, το οποίο θα αναφέρει την πρόοδο του μαθητή και θα μπορεί να μεταφέρεται παγκόσμια στα ανάλογα κλαμπ του αθλήματος.

Κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει στην σχολή μας κάλους αθλητές όπως τον πρωταθλητή Ουγγαρίας και πρόεδρο του Muay Thai, επαγγελματίες πυγμάχους που ήρθαν να προπονηθούν με τους αθλητές μας από Ιταλία και Αμερική. Επίσης, μας κάλεσε και επίσημα ο δάσκαλος μας Μάριος Μπαρμπάτσας να περάσουμε ένα διήμερο γνώσεων με τον πρωταθλητή κόσμου BUAKAW, τον αντίστοιχο Πελέ του ποδοσφαίρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156525423125453.1073744256.344625815452&type=3

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency