Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/12/2015

O παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Απέργη!

Τον Ιανουάριο του 2015 μία ιδέα δύο νέων ανθρώπων που αγαπούν την παράδοση, του Μάκη και της Αθανασίας έγινε πράξη καθώς άνοιξε νέο κατάστημα παραδοσιακού ξυλόφουρνου σην οδό Σουηδίας 2 στο Αργοστόλι.
Το όνομα του; Ο γνωστός πλέον σε όλους μας '' Ο ξυλόφουρνος του Απέργη''! Η ιστορία του φούρνου ξεκινά πριν πολλά χρόνια, όταν ένας πατέρας που αγαπούσε πολύ τη δουλειά αυτή και ''κουβαλώντας'' 30 περίπου χρόνια πείρας, μετέφερε όλες τις γνώσεις και την τέχνη που γνώριζε στο γιο του. Έτσι οι συνταγές που χρησιμοποιούν σήμερα στο φούρνο είναι άκρως παραδοσιακές, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεσαι αν δοκιμάσεις είτε ψωμί είτε κάτι από τις λαχταριστές λιχουδιές που θα βρεις στο κατάστημα. Χρησιμοποιώντας πάντα αγνά ακριβά και ντόπια υλικά και ψήνοντας πάντα στον ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ δημιουργούν εκλεκτές ποικιλίες ψωμιού και αρτοποιημάτων όπως παλιά..
 
 
 Στο φούρνο μπορείς να βρεις -εκτός από πεντανόστιμο ψωμί- κουλουράκια, παξιμάδια, παραδοσιακές τυρόπιτες, πολύσπορες τυρόπιτες, πολύσπορο ψωμί, ψωμί με αλεύρι ΖΕΑΣ.. Επιπλέον οι πελάτες καάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να βρουν εκλεκτά γεμιστά πολύσπορα ψωμιά, όπως με γέμιση μέλι-καρύδι ή κεφαλοτύρι ντόπιο με ελιά! Και επειδή μια δοκιμή θα σας πείσει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον ξυλόφουρνο του Απέργη!
 
 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency