Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/10/2015

Αναστασία Μεταξά: Πανελλήνια πρωταθλήτρια στην άρση βαρών

Η Αναστασία Μεταξά από προχθές είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην άρση βαρών, έχοντας κατακτήσει τα πάντα στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Πυλαία 2-4 Οκτωβρίου. Κατάφερε να αναδειχτεί πρώτη στην κατηγορία των γυναικών, των νέων γυναικών και των νεανίδων, αλλά και στο σύνολο, κατακτώντας 11 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο. Πρόκειται για μια ανεπανάλυπτη επιτυχία για την κοπέλα του συλλόγου Κέφαλος, με προπονητή τον κο Νικόλαο Γαλιατσάτο, αλλά και τον πατέρα της Μεταξά Μεταξά. Με την ευκαιρία αυτή μιλήσαμε μαζί της και μας παραχώρησε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί!

Μίλησέ μας για την εμπειρία της συμμετοχής σου σε αυτούς τους αγώνες;

Ανυπομονούσα να παω σε αυτός στους αγώνες. Ήταν μια νέα πρόκληση για μένα. Κατάφερα να κερδίσω 11 χρυσά μετάλια στην κατηγορία μου, των 53κ. Επίσης, γνώρισα πολλά παιδιά και συνάντησα την καλύτερή μου φίλη την, Άννα Μπογά.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

Άρχισα πριν ένα μισή χρόνο, όταν επισκέφτηκα τον ξάδερφό μου που έκανε προπόνηση στο γυμναστήριο. Εκεί, μου πρότεινε ο προπονητής μου να ασχοληθώ με την άρση βαρών.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει;

Ανάμεσα στα θετικά του αθλήματος είναι ότι σου προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξεις ωραίο σώμα!!!

Πως κατάφερες να το φτάσεις τόσο ψηλά;

Βασικό ρόλο έπαιξε η σκληρή προπόνηση, αλλά και ότι είχα τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων και του προπονητή μου!!! Για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Νικόλα Γαλιατσατο, αλλά και κυρίως τον πατέρα μου που όλο αυτό τον καιρό με βοήθησε και με στήριξε στην προσπάθεια μου, βοηθώντας με και στην προπόνηση τις περισσότερες φορές!

Θα ήθελες να αναφερθείς σε εμπειρίες και διακρίσεις από άλλες συμμετοχές σου σε διοργανώσεις;

Η πρώτη μου διάκριση ήταν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2014 στην Φλώρινα. Εκεί αναδείχτηκα Πανελλήνια πρωταθλήτρια στης κορασίδες. Επιπλέον, σημαντική εμπειρία ήταν αυτή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Σουηδία που έγινε πριν λίγους μήνες.

Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις τους στόχους σου για το μέλλον μέσα από τον αθλητισμό;

Θέλω να μπω στην γυμναστική ακαδημία και θέλω να γίνω προπονήτρια.

Ολοκληρώνοντας, τι θα έλεγες στα παιδιά της ηλικίας σου που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Στα παιδιά που κάνουν αθλητισμό θέλω να τους πω, με οποίο άθλημα και αν ασχολούνται, να προσπαθούν για το καλύτερο. Το ποιο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν να το αγαπούν!!!

Με την καλύτερή της φίλη 'Αννα Μπογά!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency