Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/09/2015

Zάκυνθος: Χελωνάκια Caretta Caretta για πρώτη φορά στην παραλία «Ναυάγιο»

Φωλιά θαλάσσιας χελώνας καθώς και έξι ζωντανά χελωνάκια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο!

 

Η πληροφορία για την ύπαρξη φωλιάς έφτασε στους εθελοντές του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» από τουρίστες, οι οποίοι είδαν τα χελωνάκια που εκολλάφθηκαν, στην παραλία, σημειώνει στην ενθουσιώδη ανάρτησή του στο facebook ο Σύλλογος.  
 
Άλλωστε, όπως προσθέτουν οι υπεύθυνοι, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στο σημείο αυτό από τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» φωλιά θαλάσσιας χελώνας, «μιας και η παραλία του Ναυαγίου δεν ανήκει στις παραλίες που οι χελώνες γεννούν τα αυγά τους».
 
Οι εθελοντές του «ΑΡΧΕΛΩΝ» έσπευσαν στο σημείο στις 23 Σεπτεμβρίου και εντόπισαν την φωλιά, στην οποία βρέθηκε ένας σχετικά μικρός αριθμός αυγών, μόλις 35 (ενώ κατά μέσο όρο οι θαλάσσιες χελώνες γεννούν μεταξύ 80-120 αυγά). Παράλληλα, στη φωλιά βρέθηκαν 6 ζωντανά χελωνάκια, που οδηγήθηκαν με επιτυχία στη θάλασσα, μιας και ήταν πολύ δυνατά και υγιή.
 
Στην παραλία του Ναυαγίου, βρέθηκε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκσκαφή με μοναδικό ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τις θαλάσσιες χελώνες και τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ.
«Ίσως ένα από αυτά τα χελωνάκια, που οδηγήθηκαν στη θάλασσα, να καταφέρει να είναι το 1 από τα 1000, που στατιστικά θα επιβιώσει στα χρόνια και θα γυρίσει ως ενήλικη θηλυκή μαμά χελώνα στην παραλία του Ναυαγίου, να συνεχίσει την ωοτοκία. Ας ελπίσουμε...» τονίζει ο Σύλλογος.
 
Οι φωτογραφίες από την παραλία του «Ναυαγίου» πάντως είναι εντυπωσιακές. Μπορείτε να τις απολαύσετε.
 
 
 
 
 
 
tanea.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency