Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/09/2015

Die Presse: Ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα παρά τα capital controls

Σε επίπεδα ρεκόρ φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα, γράφει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να ανέλθει σε 25 εκατομμύρια, παρά τα capital controls και τα σενάρια περί Grexit, καθώς μόνο το α’ εξάμηνο καταγράφηκε αύξηση 21%.

 

Η  Die Presse υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός διαθέτει εξαιρετική σημασία για την Ελλάδα, καθώς παραμένει μια αξιόπιστη πηγή εσόδων για τη χώρα και προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, με το άμεσο ή έμμεσο όφελος να εκτιμάται στο 17% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για εκρηκτική άνοδο στον αριθμό των Γερμανών τουριστών, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 25% έναντι του 2015. Αναφορά γίνεται και στην κινεζική αγορά, καθώς οι αεροπορικές αφίξεις από την Κίνα ενισχύθηκαν κατά 27%. 

Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι περιοχές που στηρίζονται από τον εσωτερικό τουρισμό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

koutipandoras.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency