Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/12/2004

Μήνυμα κ. Νομάρχη για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η ασθένεια του AIDS αποτελεί το τελευταίο στάδιο της μόλυνσης από τον ιό HIV. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο τέλος του 2003 περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας που εντοπίστηκε το 1981 έως τον Ιούνιο του 2003 έχουν καταγραφεί 6521 περιπτώσεις οροθετικών ατόμων, 2394 περιπτώσεων που ανέπτυξαν AIDS και 1359 θανάτων σχετιζόμενων με AIDS. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με σεξουαλική επαφή, με μολυσμένο αίμα ή παράγωγα αίματος από κοινή χρήση μολυσμένων συριγγών και από μολυσμένη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης, τοκετού ή θηλασμού.

Δεν μεταδίδεται με την καθημερινή επαφή.

Όλους μας αφορά το AIDS. Καμιά κοινωνία δεν μένει ανέγγιχτη και κανένα κοινωνικό σύνολο ανέπαφο. Γι’ αυτό και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη. Το AIDS δεν πρέπει να χωρίζει οικογένειες και κοινωνίες, ούτε τον κόσμο σε αυτούς που ελπίζουν και σε αυτούς που δεν ελπίζουν. Σήμερα, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της επιδημίας μπορούμε να μιλάμε με αισιοδοξία. Συνεχώς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου και υπάρχουν τόσο ενθαρρυντικά στοιχεία όσο και δυσκολίες.

Η πρόληψη ωστόσο παραμένει πάντα το μεγάλο όπλο για την αποφυγή του κινδύνου του AIDS με διαρκή ενημέρωση προς το κοινό και κυρίως προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε όλοι μας για τα ζητήματα που μας αφορούν και να φροντίσουμε με υπευθυνότητα την προφύλαξη της υγείας μας και των αγαπημένων μας προσώπων.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency