Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/12/2004

Συλλαλητήριο από το Π.Α.Μ.Ε

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) την Πέμπτη 9/12 και ώρα 6.30 μ.μ. και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, μετανάστες,
Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει στ’ αχνάρια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ανεργία, Απολύσεις, Υποαπασχόληση, Λιτότητα, Ακρίβεια, Εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, Αυταρχισμός, Τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Υπηρετεί έτσι τα συμφέροντα και τα κέρδη του Μεγάλου Κεφαλαίου.
Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2005 επιβάλλει νέα σκληρή λιτότητα, περιορίζει τις δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες, επιχορηγεί με τεράστια ποσά τους επιχειρηματίες.
Οι αποφάσεις της Ε.Ε. που πάρθηκαν με τη συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προβλέπουν επέκταση της μερικής απασχόλησης, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Μέσα σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας.
ΜΑΖΙ σε κοινή δράση οι εργαζόμενοι που δεν τα βγάζουν πέρα, που καταχρεώθηκαν στις τράπεζες, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι συμβασιούχοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι μετανάστες.
ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα.
ΜΑΖΙ με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Για τα προβλήματα των εργαζομένων την πρώτη ευθύνη έχουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, η Ε.Ε. Ταυτόχρονα όμως οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες. Προσκυνούν στις αποφάσεις της Ε.Ε. Δουλεύουν για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην «κοινωνική συναίνεση». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε πρόταση του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργία και κλιμάκωση αγώνων. Το «διεκδικητικό» της πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων γιατί βρίσκεται στη λογική της «αντοχής της οικονομίας» και της «ανταγωνιστικότητας». Συμφωνεί με την επιδότηση των βιομηχάνων και υπογράφει Εθνική Συλλογική Σύμβαση με κατώτερο μεροκάματο 27 ευρώ!

Διεκδικούμε
-Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης.
-Κατώτερο μισθό 1200€ και κατώτερη σύνταξη 960€. Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο 15000€. 30000€ για την οικογένεια με προσαύξηση 5000€ για κάθε παιδί.
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικεί το ΠΑΜΕ. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
-7ωρο-5νθήμερο-35ωρο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες- 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.
-Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία. Κατάργηση της Ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας. Πλήρη κάλυψη των αναγκών της υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από Δημόσιο Δωρεάν Εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Να δοθεί για την Παιδεία το 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

Να σταματήσει ο αυταρχισμός και οι διώξεις σε βάρος συνδικάτων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να σταματήσει η δίωξη στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων «Αγιος Μηνάς» και στο ΠΑΜΕ από τον πρόεδρο των ξενοδόχων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/12/2004 στις 6.30 μ.μ. έξω από το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency