Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/06/2015

Συνέντευξη από τον κ. Θωμά Βουτσινά, Προπονητή του Φ.Ο.Α-Ομάδα Volley Γυναικών

Φ.Ο.Α.: Ο εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς στο VOLLEY

 

O Φ.Ο.Α. αποτελεί από το 1993 που ιδρύθηκε τον εκπρόσωπο της Κεφαλονιάς στο αθλητικό γίγνεσθαι στο άθλημα του volley. Διαθέτει ανδρική και γυναικεία ομάδα. Τελευταία συμμετοχή της ομάδας σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν πριν από μερικά χρόνια, όπου και η ανδρική ομάδα κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδό της στην Γ' αγωνιστική κατηγορία. Από τότε, οι υπεύθυνοι της ομάδας εξακολουθούν να προπονούν αρκετά παιδιά αφιλοκερδώς και πάντα με πολύ αγάπη για το άθλημα, προσφέροντάς τους γνώσεις και παραστάσεις από αυτό, μαζί με μια καλή προπόνηση που γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και ήδη έχει αποφασιστεί για την επόμενη αγωνιστική χρονιά που ξεκινά φέτος το Σεπτέμβρη, η γυναικεία ομάδα να κατέβει επίσημα στο πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει το νησί μας.

Με αυτή την ευκαιρία μιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας Volley γυναικών κο Θωμά Βουτσινά που με χαρά μας μίλησε για όσα ετοιμάζονται.

Κατ' αρχήν πείτε μας λίγα πράγματα για την ομάδα...

Η ομάδα Ιδρύθηκε το 1993. Από τότε έχει εκπροσωπήσει αρκετές φορές την Κεφαλονιά σε αγωνιστικό επίπεδο, κυρίως με την ομάδα των ανδρών, όπου και πριν από κάποια χρόνια είχε σχηματιστεί ένα αξιόλογο σύνολο. Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση με τον περιορισμό των χρηματοδοτήσεων από την ομοσπονδία (τα 4 τελευταία χρόνια έχει κοπεί κάθε χρηματοδότηση) δεν επέτρεψε αυτό να συνεχιστεί και αυτή τη στιγμή τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες πραγματοποιούν μόνο προπονήσεις.

Ποιος ο στόχος της ομάδας;

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ένα ενδιαφέρον στην γυναικεία ομάδα που ανεβαίνει συνεχώς το επίπεδο, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό. Και έτσι πήραμε την απόφαση την αγωνιστική περίοδο που έρχεται να δηλώσουμε κι εμείς συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την ανδρική ομάδα, φυσικά θα συνεχιστούν οι προπονήσεις, με την ελπίδα στο μέλλον να βγει κι εκεί κάτι καλό.

Τι θα θέλατε να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να ασχοληθούν με το άθλημα του volley.

Καταρχήν, πιστεύω ότι υπάρχει αρκετά καλό δυναμικό, τόσο από τα σχολεία, όσο και με άτομα που έχουν ασχοληθεί με το volley κατά το παρελθόν. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλα γίνονται αφιλοκερδώς από όσους μας βοηθούν και οι προπονήσεις και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν. Οπότε, είναι σημαντικό για εμάς τα άτομα που επιθυμούν να έρθουν και να δοκιμάσουν.

Αυτή τη στιγμή οι ακαδημίες μας έχουν περίπου 45 παιδιά που μαθαίνουν δωρεάν το volley.

Και προς αυτούς που θα ήθελαν να ενισχύσουν αυτή σας την προσπάθεια;

Από εκεί και πέρα, ήδη γίνεται μια προσπάθεια για την εύρεση χορηγών, ώστε να καλυφθεί το κόστος των 3.000 ευρώ που υπολογίζουμε ότι είναι τα έξοδα, κυρίως μεταφορικά και διαμονές, για να μπορέσει η ομάδα να εκπληρώσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις. Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν, ο κος Τρωγιάνος με την εταιρία kefalonia elevators θα είναι ο χορηγός στη φανέλα μας, αλλά και κάποιοι άλλοι που θέλουν να μας βοηθήσουν. Οποιαδήποτε χορηγία για εμάς, ακόμα και 100 ευρώ, είναι σημαντική, αφού όλα τα άλλα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά.

Σε αρκετά μέρη και ιδιαίτερα νησιά γίνεται σοβαρή προσπάθεια στο volley, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή και του νησιού μέσω του χώρου του αθλητισμού, σε ένα άθλημα που και το κόστος είναι πολύ πιο λογικό και εφικτό σε σχέση με άλλα δημοφιλή αθλήματα. Μην ξεχνάμε το παράδειγμα της ομάδας της Σύρου και της Νάξου που πρωταγωνιστούν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα...

Διοικητικά και οργανωτικά, ποιος ο Πρόεδρος, ο Προπονητής και ποιες οι Παίκτριες της ομάδας;

Πρόεδρος είναι ο κ. Τζούφης, όπου οφείλουμε να πούμε ότι έχει συνεισφέρει πάρα πολύ στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να και κάνει ότι καλύτερο. Προπονητής της γυναικείας ομάδας Volley είμαι εγώ, ο Θωμάς Βουτσινάς, και ακόμα στον νεανικό-εφηβικό κλάδο της ομάδας είναι προπονητής ο κ. Μιχάλης Νάτσης όπου προπονεί 45 μικρά.

Έχετε στο νου σας κάποιες μεταγραφές;

Η ομάδα έχει ως βασικό κορμό 5-6 Κεφαλονίτισσες. Μεταγραφές δεν γίνονται, όμως αν κάποια φοιτήτρια από τις σχολές εδώ της Κεφαλονιάς θέλει να ασχοληθεί είναι ευπρόσδεκτες.

Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Καταρχήν στις προπονήσεις που γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, όπου και μπορεί κανείς να πάρει μια εικόνα για το τι κάνουμε.

Καθώς και με εμένα στο τηλέφωνο 6992333816.

Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή μιας τέτοιας ομάδας ως προς τον τοπικό αθλητισμό αλλά και την Κεφαλλονιά ως νησί;

Ο αθλητισμός είναι κάτι το ανεκτίμητο. Θεωρώ πως είναι σημαντική η συμμετοχή μας ως προς τον τοπικό αθλητισμό γιατί πολλά από τα νέα παιδιά ίσως αγαπήσουν το Volley και θελήσουν να πάρουν μέρος σε κάποια ομάδα τοπική, και ως προς την Κεφαλλονιά ως νησί είναι σημαντική η συμμετοχή γιατί θα το διαφημίσουμε και σε άλλες περιοχές αλλά και για άλλους πολλούς λόγους.

 

 

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155719067080453.1073743870.344625815452&type=3

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency