Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/06/2015

Bραδιά παραδοσιακού χορού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας Κεφαλονιάς «το Παλιόκαστρο» Σας προσκαλεί σε «βραδιά παραδοσιακού χορού» το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στο ανοικτό Θέατρο Πόρου

και ώρα 20:45

Συμμετέχουν: ο Σύλλογος «Πηνελόπη» Σκάλας και Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Πέλλας «η Μπίγα»

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς

Η  εκδήλωση  πραγματοποιείται υπό  την αιγίδα  της  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα δραστήριων πολιτών του νομού Πέλλας, κυρίως όμως της Έδεσσας και των περιχώρων της, που τους ένωνε η κοινή μικρασιατική τους καταγωγή από το χωριό "Πηγαί" της Μικράς Ασίας, στις όχθες του Γρανικού ποταμού.
Το Μάρτιο του 2005 το καταστατικό τροποποιείται και ο σύλλογος πλέον δειυρύνεται, καθως μετονομάζεται σε "Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας". Η διακριτική ονομασία (Η Μπίγα) έμεινε στη σφραγίδα "τιμής ένεκεν" για να θυμίζει σε όλους τους πρώτους ιδρυτές.
Τακτικά μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν όσα ενήλικα άτομα έλκουν τη καταγωγή τους από τη Μικρά Ασία, καθώς επίσης και οι με αγχιστεία με αυτούς συνδεόμενοι μη Μικρασιάτες στην καταγωγή.
Έδρα του συλλόγου είναι η Έδεσσα.
Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η διαφύλαξη, προαγωγή και διάδοση των μικρασιατικών εθίμων και ιστορίας εν γένει, καθώς και η περισυλλογή και διάσωση λαογραφικού υλικού σχετικού με τη ζωή των Μικρασιατών.

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency