Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/06/2015

Κράτησε τις δυνάμεις του ο ελληνικός τουρισμός

Άνοδος στις αφίξεις στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

 

Παρά τη δυσχερή συγκυρία, και φέτος ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί τις δυνάμεις του. Ήδη στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών «τρέχουν» με άνοδο 10,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

«Τα μεγέθη αυτά διαψεύδουν τις "Κασσάνδρες" που καταστροφολογούσαν για την πορεία του τουρισμού», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος. «Το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποδεικνύεται ανθεκτικό. Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι η μάχη κερδίζεται, γιατί τα ελληνικά καταλύματα έχουν υποτιμολογήσει τις υπηρεσίες τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά», συμπληρώνει.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, οι Κυκλάδες έχουν σημειώσει άνοδο 22,5% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αεροπορικές αφίξεις στο Ιόνιο που κινήθηκαν με τη σειρά τους ανοδικά στο 2,4%. Ιδιαίτερα ανοδικά και τα στοιχεία από τις αεροπορικές αφίξεις στην Πελοπόννησο, όπου παρατηρήθηκε άνοδο 91,4% σε σχέση με πέρυσι.

Για τα μεγέθη της Πελοποννήσου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης σημειώνει, ότι «αυτές οι αφίξεις δεν αποτυπώνονται και σε αύξηση των πληροτήτων των καταλυμάτων». Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη «εξακολουθεί και φέτος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ελεύσεις τουριστών».

Παραμένοντας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πεντάμηνο, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες, κορύφωσης της τουριστικής χρονιάς, θα διαμορφώσουν πως θα κινηθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2015 συνολικά.
 
 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency