Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/11/2004

Περί της πλήρους απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Το πάγιο αίτημά τους για την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών εξέφρασαν και την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας.
Για αυτό το λόγο αναμένουν την εκδίκαση των προσφυγών τους κατά του θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση των θαλασσίων συγκοινωνιών 2932/2001, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΑ έχει προσφύγει κατά του ν.2932/2001 τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, ισχυριζόμενη ότι το ισχύο θεσμικό πλαίσιο δεν εξασφαλίζει συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού και επιτρέπει τον κρατικό παρεμβατισμό σε αρκετές περιπτώσεις.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΕΑ Στέλιος Σαρρής όσο και οι Γεράσιμος Στρίντζης , Γιώργος Γούτος, Μιχάλης Σακέλλης, και Αντώνης Αγαπητός εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι οι προσφυγές τους θα δικαιωθούν. Ελπίζουν μάλιστα να εκδικασθεί στις 14 Δεκεμβρίου από το ΣτΕ γιατί, όπως είπε ο κ. Στρίντζης, το Δημόσιο έχει ζητήσει και έχει πάρει πολλές αναβολές.

Υπάρχει πολιτικό κόστος, είπε, γι' αυτό δεν τροποποιείται ο 2932/2001, προσθέτοντας ότι «το ακριβό εισιτήριο είναι μύθος με κεφαλαία γράμματα». Οι ακτοπλόοι ζήτησαν ακόμη, καλύτερες λιμενικές υποδομές και την κατάργηση των των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής κάλυψης των νησιών τη χειμερινή περίοδο, τόνισαν ότι αυτό είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, η οποία πρέπει να αυξήσει τις επιδοτήσεις ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να προσφέρουν καλύτερη κάλυψη.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση τί πρόκειται να κάνουν οι εταιρίες αν δεν λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, τονίστηκε η κακή οικονομική κατάσταση των εταιρειών και υποστηρίχθηκε ότι «εμείς τον Απρίλιο θα επιχειρήσουμε, θα βάλουμε τα πλοία στις γραμμές και αν δεν τα καταφέρουμε θα δηλώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency