Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/05/2015

Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις από Γερμανία

Τι δείχνει έρευνα της GFK

 

Μειωμένες κατά 1,2% είναι οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων από τη Γερμανία, μια από τις σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού παρατηρείται σε έρευνα της GFK.

Η πτώση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή την περίοδο Φεβρουαρίου - Απριλίου, γεγονός το οποίο δείχνει την ανησυχία των Γερμανών για την χώρα μας, σε μια αρκετά ευαίσθητη περίοδο στο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για την ίδια περίοδο, ωφελημένες εμφανίζονται η Ισπανία, με τα Κανάρια νησιά και τις Βαλεαρίδες νήσους λόγω της δημοτικότητας τους στους Γερμανούς τουρίστες, αλλά και η Τουρκία η οποία όμως παρουσιάζει αρκετά μικρότερη αύξηση σε σχέση με άλλους γειτονικούς προορισμούς, όπως είναι η Κύπρος και η Κροατία. Τέλος, η Αίγυπτος δείχνει να ανακάμπτει μετά από δυο χρόνια συνεχούς μείωσης.

Παρατηρώντας αναλυτικά τις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών σε εβδομαδιαία βάση, όπως αναφέρονται στην έρευνα, είναι σαφές ότι οποιεσδήποτε πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την επιρροή των γερμανικών μμε, είχαν άμεσο αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) στη τελική επιλογή κράτησης. Χαρακτηριστική είναι η περίοδος 15 - 21 Φεβρουαρίου και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου όπου οι κρατήσεις προς τη χώρα μας σημείωσαν σημαντική πτώση.
 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency