Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/11/2004

Αντιδράσεις Εμπόρων στην εξάπλωση των Κινεζικών καταστημάτων

Το ελληνικό οργανωμένο εμπόριο αντιμετωπίζει μια νέα απειλή από την διείσδυση των Κινέζων εμπόρων-μεταναστών και το ασκούμενο από αυτούς εμπόριο.
Το θέμα παρακολουθείται στενά από την ΕΣΕΕ, έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις προς το Υπουργείο των Οικονομικών και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας, ώστε να εξετασθούν ενδεχόμενα φαινόμενα dumping, φοροδιαφυγής και παράνομης εργασίας, ενώ οι πρώτες εξορμήσεις του ΣΔΟΕ έδωσαν αποτελέσματα και δικαίωσαν τις καταγγελίες της ΕΣΕΕ περί παράνομου εμπορίου.
Το θέμα κρίνεται ως μείζονος πολιτικής σημασίας.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο στην Βουλή, επεσήμανε προς τους Έλληνες βουλευτές τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν για τον Δυτικό κόσμο και για την χώρα μας, οι πρακτικές της κινεζικής Πολιτείας να πριμοδοτεί την εξαγωγή του πλεονάζοντος πληθυσμού της και των προϊόντων της, μέσω απαράδεκτων μεθόδων οικονομικού και κοινωνικού dumping και του υποτιμημένου νομίσματός της.
Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί αυτή η πολιτική της Κίνας να κατακλύζει τις Αγορές του Δυτικού κόσμου με μετανάστες και προϊόντα, υπερβαίνει τις δυνατότητες αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης.
Προτείνει λοιπόν την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας και την μεταφορά του θέματος στα Ευρωπαϊκά όργανα και άλλους διεθνείς οργανισμούς πριν το πρόβλημα λάβει εκρηκτικές και μη αναστρέψιμες διαστάσεις.
Επίσης, προτίθεται να καλέσει άμεσα τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, προκειμένου από κοινού να τεθεί το θέμα προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμοθετημένους ευρωπαικούς φορείς κοινωνικού διαλόγου.
Η ΕΣΕΕ αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι οι επισημάνσεις δεν στρέφονται εναντίον του φίλου και συμπαθούς κινέζικου Λαού, αλλά εναντίον των τυχόν αθέμιτων πρακτικών της Κινεζικής Κυβέρνησης προς την διεθνή κοινότητα και την χώρα μας.
Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ στον Οικονομικό Ταχυδρόμο για τη ραγδαία διείσδυση των κινεζικών προϊόντων στην χώρά μας.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency