Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/05/2015

Α.Σ.Κ.: Ξανά στους ισχυρούς. Συνέντευξη με τον κο. Θανάση Μουίκη υπεύθυνο της ομάδας μπάσκετ Α.Σ.Κ!

 

Αναμφίβολα, ο Α.Σ.Κ. αποτελεί  μια από τις πιο ισχυρές ομάδες, τόσο της Κεφαλονιάς, όσο και ολόκληρης της περιφέρειας, στην οποία αγωνίζεται. Τα τελευταία χρόνια, μετά τις ραγδαίες αλλαγές και την πλήρη αναδιοργάνωση της ομάδας, καταφέρνει συνεχώς να ανεβαίνει κατηγορία και να βρίσκεται ήδη από τη νέα αγωνιστική χρονιά στην Α1 – ΕΣΚΑΗ κατηγορία. 

Με αφορμή την μεγάλη πορεία της φετινής ομάδας του Α.Σ.Κ. που την έφερε με άνεση πρώτη στην Α2 – ΕΣΚΑΗ κατηγορία μιλήσαμε με την ψυχή της ομάδας που βρίσκεται πίσω από κάθε ενέργεια, τον κο Θανάση Μουίκη, που με χαρά μας απάντησε στις ερωτήσεις μας, σχετικά με όσα γίνονται σε αυτήν.

Καταρχήν συγχαρητήρια για την πορεία. Θα μας κάνετε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς;

Πέρυσι η ομάδα από την Β' – ΕΣΚΑΗ κατηγορία ανέβηκε στην Α2 - ΕΣΚΑΗ, όπου κράτησε τον προπέρσινο κορμό της, με μόλις 2 μεταγραφές και την επιστροφή στην Κεφαλλονιά του Λεωνίδα Αραβαντινού, ο σχεδιασμός αυτός πέτυχε. Οι μεταγραφές της ομάδας έγιναν στοχευμένα στους 2 παίκτες της και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αφού η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στην Α1 – ΕΚΣΑΗ κατηγορία.

Ποιος ήταν ο στόχος της ομάδας;

Ο στόχος της ομάδας ήταν να χαρεί την χρονιά, να γνωρίσουν οι παίκτες την κατηγορία και γενικά να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Προπονητής και παίκτες πείσμωσαν, θέλοντας να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά, δέθηκαν μεταξύ τους και η ομάδα απέδωσε γρήγορα.

Ποια ήταν η σύνθεση της ομάδας;

Προπονητής: Παπαδάτος Λεωνίδας

Παίκτες: Σαρρής Πάνος, Βαλιανάτος Νίκος, Γεμενετζής Ιορδάνης, Κρητικός Λευτέρης, Αραβαντινός Λεωνίδας, Καραπέτσας Βαγγέλης, Μπαχός Θεόδωρος, Χατζής Μάκης, Αγγελάτος Ηλίας, Καλαφάτης Γεράσιμος, Κανούτας Γιάννης, Θεοδωράτος Σπύρος, Χρηστάτος Σπύρος, Μητρόπουλος Δημήτρης, Καβαλιεράτος Χαράλαμπος.

Έφορος: Γιαννάτος Γιώργος

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά, πείτε μας συνοπτικά ποιες είναι οι κατηγορίες του πρωταθλήματος που αγωνίζεστε, σε ποια θέση τερμάτισε η ομάδα και τι κάνει τώρα;

Οι κατηγορίες του πρωταθλήματος της περιφέρειας ΕΣΚΑΗ στις οποία και αγωνιζόμαστε είναι Γ2, Γ1, Β, Α2, Α1. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν τα play off στα οποία η ομάδα δεν αγωνίστηκε γιατί τερματίσαμε πρώτοι. Ο Α.Σ.Κ αγωνιζόταν στην Α2 ΕΣΚΑ-Η την φετινή χρονιά και ανέβηκε κατηγορία. Από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Φέτος βλέπουμε ισχυρούς και τους μικρούς. Μιλήστε μας για της Ακαδημίες της ομάδας.

Καταρχήν, να πούμε ότι απασχολούνται και προπονούνται 220 παιδιά περίπου στην ομάδα. Η ομάδα χωρίζεται σε πολλά τμήματα, σε άντρες και γυναίκες από 5 χρονών και άνω. Το ότι απασχολούμε τόσα πολλά παιδιά είναι πολύ ενθαρρυντικό. Βλέπουμε πως πολλά παιδιά αγαπάνε το Μπάσκετ και έχουν θέληση να ασχοληθούν με το άθλημα. Εμείς σαν ομάδα θα δώσουμε πολλές ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά καθώς βλέπουμε ότι είναι έτοιμα να παίξουν και σε πιο υψηλό επίπεδο.

Σχετικά με το καλοκαίρι, σκέφτεστε να κάνετε κάποιες μεταγραφές;

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό πάνω κάτω με 1-2 μεταγραφές ακόμα. Κάποια από τα παιδιά μας θα φύγουν από την ομάδα λόγω σπουδών, αλλά και κάποιων άλλων ασχολιών τους.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να είναι ο προϋπολογισμός μιας τέτοιας ομάδας;

Ο προϋπολογισμός της ομάδας δεν είναι μικρός. Τα βασικά έξοδα είναι οι μετακινήσεις των παικτών για όλα τα τμήματα, οι εμφανίσεις, οι μεταγραφές και οι προπονητές πολλοί.

Πιστεύετε ότι η Κεφαλονιά μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερες κατηγορίες;

Εξαρτάται από τι στόχους βάζεις. Η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όχι όμως μόνο με ντόπιο υλικό, πράγμα που δυσκολεύει τα πράγματα στην εποχή μας. Στο επίπεδο που είναι σήμερα η ομάδα, θεωρείται μεγάλο κίνητρο για τα μικρά παιδιά.

Κάτι που θα θέλατε να ακουστεί;

Στον ΑΣΚ γίνεται πολύ και σοβαρή δουλειά με γνώμονα το παιδί, με στόχο τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά να δώσουν πολλούς αγώνες μέσα από τα εσωτερικά αναπτυξιακά προγράμματα και την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η. Χαιρόμαστε να δίνουμε χαρά στα παιδιά και αυτό μας βοηθάει να συνεχίσουμε.

Ευχαριστήρια επίσης θα ήθελα προσωπικά να απευθύνω προς το τμήμα υποδομής που είναι οι: Παπαδάτος Λεωνίδας, Ματιάτος Παναγιώτης, Βουργίδης Ιωάννης, Μαρκάτος Γεράσιμος, Γεμενετζής Ιορδάνης, Πολλάκη Ράνια, Καραπέτσας Βαγγέλης, Κυριακίδης Σάββας.

Ολοκληρώνοντας, σας καλούμε στη γιορτή του Α.Σ.Κ. Την Κυριακή 24 Μαϊου, όπου θα γιορταστεί η άνοδος και φυσικά θα παρευρεθούν και τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες!

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency