Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/11/2004

Το σωματείο "Αγιος Μηνάς" καταγγέλει

Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Ο Αγιος Μηνάς», καταγγέλλει στο λαό της Κεφαλονιάς την προσπάθεια του προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σ. Γαλιατσάτου να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσει όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται στην εργοδοτική ασυδοσία και βρίσκει διέξοδο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο εν λόγω εργοδότης και εκπρόσωπος των Ξενοδόχων, αφού επιστράτευσε κάθε μέσο ακόμα και την προσωπική διαβολή σε συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου μας και του ΠΑΜΕ, προέβη στην δικαστική δίωξη του Σωματείου μας και του ΠΑΜΕ για «παρενόχληση» του ιδίου και των εργαζομένων του!!! Λόγος και αιτία;
Η παρουσία του Σωματείου μας και αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο χώρο εργασίας εργαζομένων σε Ξενοδοχεία του Νομού μας, μεταξύ αυτών και αυτού του κ. Γαλιατσάτου όπου καταστρατηγούνται βάναυσα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων (συμβάσεις, ωράρια, ένσημα κ.λ.π.).
Η καταστρατήγηση εντοπίστηκε και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, Δ/νση Εργασίας, ΙΚΑ που είτε πήραν, είτε εκκρεμούν μέτρα και αντίστοιχες ποινές στον εν λόγω εργοδότη.
Σήμερα καλούνται για προανάκριση ο Γραμματέας του Σωματείου μας και στελέχη του ΠΑΜΕ με το αιτιολογικό της «παρενόχλησης». Το Σωματείο μας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μια ακόμα επίθεση από την πλευρά των εργοδοτών στην προσπάθειά τους να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν δυναμικές και αποτέλεσαν σταθμό στην υπεράσπιση και κατοχύρωση κεκτημένων και διεύρυναν τις κατακτήσεις μας.
Τοπικά, το Σωματείο μας αντιστάθηκε σθεναρά στις απολύσεις συναδέλφων και σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας και ασυδοσίας των εργοδοτών που εκτός των άλλων - και με αφορμή το χαμηλό τζίρο - φόρτωσαν τα σπασμένα ακόμα περισσότερο στις πλάτες των εργαζομένων.
Ωστόσο η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που όχι μόνο ο κλάδος μας αλλά ολόκληρο το Συνδικαλιστικό κίνημα τοπικά και πανελλαδικά δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει.
Καλούμε κάθε φορέα, κάθε συνδικαλιστικό Σωματείο να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας και να καταδικάσει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις από την εργοδοσία. Θεωρούμε επίσης ότι η Δικαστική Αρχή δεν θα προχωρήσει σε τέτοιου είδους δίωξη που επιδιώκουν οι εργοδότες Ξενοδόχοι. Δεν θα πρέπει μια τέτοια δίωξη να αποτελέσει μπούσουλα για να «αντιμετωπίσουν» οι εργοδότες την «απειλή» που έρχεται από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που επιδιώκει να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία τους, αλλά και στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν αν μπορέσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες χρόνια τώρα.
Το Σωματείο μας καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε στο ελάχιστο κεκτημένα όπως αυτό της παρουσίας συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς που καταργεί το ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency