Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/04/2015

Συνέντευξη τύπου για τα ''ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2015''

Μετά από αρκετά χρόνια διοργανώνονται ξανά οι αγώνες στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ» στο στάδιο του Αργοστολίου.

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, δόθηκαν συγχαρητήρια για την συνεισφορά τους στον στίβο και γενικότερα για τη διοργάνωση αυτή στους κ. Κακουράτο, τους αδερφούς Μεταξά και τον κ. Μουίκη ως παράγοντα. Ο κ. Μουίκης δήλωσε στην συνέντευξη τύπου: «ο στίβος πρέπει να καμαρώνει γιατί είναι καθαρά Ελληνικό Άθλημα, το οποίο εμείς πρωτοξεκινήσαμε. Εμένα προσωπικά με έχει κερδίσει ο στίβος και για αυτό ασχολούμαι αρκετά. Πιστεύω πως τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ θα είναι πολύ όμορφα και εύχομαι του χρόνου να είναι πολύ καλύτερα και να γίνει θεσμός».

Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε: «προσπαθήσαμε πολλά χρόνια ώστε να γίνει ξανά η διοργάνωση αυτή, αλλά το καταφέραμε και έγινε φέτος. Πολλοί θα είναι οι αθλητές από πολλές πόλεις και η εκπροσώπηση τους είναι σε καλό επίπεδο. Είναι πολύ καλό να το δουν τα νέα παιδιά και να ασχοληθούν στο μέλλον με τον στίβο. Εύχομαι να έχει αρκετό κόσμο αύριο στο γήπεδο και πιστεύω πως στην αρχή θα γίνουν κάποια λάθη, αλλά πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν καλά και ομαλά».

Σε ερώτηση γιατί λήφθηκε η απόφαση να διεξαχθεί η διοργάνωση πάλι μετά από χρόνια, ο κος Αποστολόπουλος απάντησε ότι: «Πρέπει να προβληθεί περισσότερο ο στίβος στην Κεφαλονιά γιατί έχει χαθεί γενικότερα σαν άθλημα. Και αν υπάρξει βοήθεια από αθλητικούς συλλόγους αλλά και από τις οικογένειες, ώστε να πείσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον στίβο, τότε εκείνα τα παιδιά θα πάνε πολύ μπροστά».

Στην συνέχεια ειπώθηκαν πως ζήτησαν από αρκετούς αθλητές να λάβουν μέρος στα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ, αλλά η μετακίνηση αυτών των αθλητών ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας. Εδώ τονίστηκε πως χρειάζεται μαζική βοήθεια από πολλούς φορείς και ριζικές λύσεις, ώστε να γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση και κυρίως για τον τόπο μας την Κεφαλονιά. Είναι κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ στον αθλητικό τουρισμό η όλη διοργάνωση, γιατί θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος πολλά παιδιά από πολλά σχολεία, καθώς θα έρχονται και για κάποιες μέρες εκδρομή στο νησί μας. Ακόμα να πούμε πως ο στίβος είναι ένα δαπανηρό άθλημα, καθώς το ταρτάν κοστίζει αρκετά. Είναι δύσκολες οι μετακινήσεις και οι κριτές πολλοί. Δεν έχουμε επαρκώς καλές εγκαταστάσεις και δεν υπάρχει και η απαιτούμενη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων.

Πάντως, γενικά η συμμετοχή από ολόκληρη την Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλη και αναμένεται να αγωνιστούν 120 – 150 αθλητές. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συμμετοχή στο σπριντ.

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency