Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/04/2015

Άγιος Θωμάς

Μια ακόμα πολύ όμορφη παραλία στην περιοχή της Λειβαθούς είναι αυτή του Άγιου Θωμά. Ονομάστηκε έτσι από το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί κοντά. Η διαδρομή προς την παραλία του Αγίου Θωμά είναι πανέμορφη και λίγο πριν φθάσετε στην παράλια συναντάτε τους πλατάνους με την μικρή πλακόστρωτη πλατεία και την βρύση με τα τρεχούμενα νερά. Μπορείτε να φτάσετε εκεί περνώντας από το χωριό Καραβάδος. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μικρότερες αμμουδιές με διάφανα νερά, περιστοιχισμένες από βράχια.

Φθάνοντας στην παραλία μπορείτε να βουτήξετε από τα επίπεδα βράχια δεξιά, όπου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μικροί και μεγάλοι κρατήρες που μαζεύουν θαλασσινό νερό και λειτουργούν ως φυσικό τζακούζι. Ακόμα, μπορείτε να κατηφορίσετε αριστερά προς το διπλανό κολπίσκο, όπου συναντάτε την πρώτη παραλία με άμμο ή ακόμα να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί προς την δεύτερη παραλία με άμμο, η οποία θεωρείται πιο «ιδιωτική». Η πρώτη παραλία είναι μια μικρή αμμουδιά κάτω ακριβώς από μια γραφική ταβέρνα, η δεύτερη παραλία είναι λίγο μεγαλύτερη με πρόσβαση από τα βράχια. Εκεί υπάρχει και ένα σνακ-μπαρ που προσφέρει σκιά και όμορφη θέα του μικρού κόλπου της περιοχής. Αν περπατήσετε προς τα δυτικά θα δείτε περίεργα σχήματα από απολιθωμένα φύκια και μεγάλους λάκκους με νερό, όπου έχουν αναπτυχθεί διάφορες μορφές ζωής. Αν είστε λάτρεις των σπορ επιλέξτε την κατάδυση στο μαγευτικό βυθό ή την πεζοπορία στην πανέμορφη τοποθεσία.

πηγή: http://www.kefaloniaheaven.com/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency