Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/11/2004

4ο EUROMEETING για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου το 4ο EUROMEETING για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αειφόρο ανάπτυξη, που διοργάνωσε η Περιφέρεια της Τοσκάνης.
Το θέμα «Περιφερειακές Πολιτικές για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού» παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ Π. Σκληρός, ...ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των Ευρωπαϊκών περιφερειών για την αειφορία του τουρισμού, στην αλλαγή του κλασσικού τρόπου προσέγγισης του επισκέπτη, στην προβολή και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στην δημιουργία ενός μόνιμου οργάνου για την παρακολούθηση και αλληλοενημέρωση όλων των Περιφερειών που συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση της φιλοσοφίας της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Επιπλέον ο κος Σκληρός παρουσίασε και ανέλυσε με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή τις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (χειμερινός, οικολογικός, αθλητικός, θρησκευτικός, γεωτουρισμός, αγροτουρισμός, κάστρα, συνεδριακός, γαστρονομικός, θαλάσσιος), τις πολιτικές που διέπουν αυτές τις μορφές τουρισμού, τις χρηματοδοτήσεις, τα προγράμματα και γενικά το πλαίσιο μέσα από το οποίο δίδεται η δυνατότητα ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τρόπο δράσης της ΕΤΙΝ και την επιτυχία συνεργασίας πολιτικών και επιχειρηματιών με στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ενιαίο τουριστικό προορισμό.
Στο 4ο EUROMEETING έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Μάλτα, Κανάρια Νησιά, Ιόνια Νησιά, Βαλένθια, Λιγουρία, Σαρδηνία, Emilia Romana, Ουαλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Τοσκάνη), ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Τουρισμού, ο Επίτροπος Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπεύθυνοι τουρισμού άλλων Περιφερειών (Βραζιλίας, USA, Κοσταρίκα, Παλαιστίνης, Ισραήλ κλπ).
Ο κος Σκληρός πρότεινε στους υπεύθυνους αυτής της πρωτοβουλίας, η επόμενη συνεδρίαση να γίνει στα Ιόνια Νησιά.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency