Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/04/2015

Xόρεψε στη Βροχή. Η συνέντευξη της Ρόμυ Παπαδάτου για το πρώτο της βιβλίο

Η συνέντευξη της Ρόμυ Παπαδάτου στην Κατερίνα Φωκά για το πρώτο της βιβλίο

 

 

Η Ρόμυ Παπαδάτου, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κάποια στιγμή αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί μας.Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα της , και πριν λίγο καιρό, το όνειρο της για την συγγραφή έγινε πραγματικότητα. 
Εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο  " Χόρεψε στην βροχή ".
Η Ρόμυ μας μίλησε για την συγγραφή και την έκδοση του πρώτου της βιβλίου.

Ρόμυ, τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την συγγραφή ;
Γενικά πάντοτε έγραφα τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου.Η πρώτη φορά που αποφάσισα να γράψω βιβλίο ήταν στην ηλικία των δώδεκα ετών, και εκεί σταμάτησε και η πρώτη προσπάθεια. Εκφράζομαι πολύ μέσω του γραπτού λόγου.Σε μια άσχημη φάση της ζωής μου, άρχισα να γράφω χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έγραφα. Είχα αρχίσει να γράφω το πρώτο μου μυθιστόρημα χωρίς να το έχω καταλάβει. Το γράψιμο του βιβλίου, ολοκληρώθηκε σε ένα χρόνο , αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Όταν το διάβασε η κ. Ειρήνη Μοσχονά, με παρότρυνε να το εκδώσω και να μην σταματήσω την συγγραφή.Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω το δεύτερο μυθιστόρημα μου, το οποίο, θεώρησα ότι ήταν πιο δυνατό από το πρώτο και ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν το πρώτο μου βιβλίο.


Μίλησε μας για το " Χόρεψε στην βροχή "
Το " Χόρεψε στην βροχή ", είναι κατάθεση ψυχής, αγαπώ ακόμη και το κάθε κόμμα.. Είχα απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτω σε εμένα. Διαβάζοντας το μια γυναίκα, παίρνει απαντήσεις σε πολλά θέματα,γιατί λύνω ερωτηματικά, όχι μόνο δικά μου, αλλά και όλων των γυναικών. Συγχρόνως περνάει πολλά μηνύματα.
Από που πήρες έμπνευση για την συγγραφή του βιβλίου ;
Απλά ξεκίνησα να γράφω.Από ένα σημείο και μετά όταν οι ήρωες ζωντανεύουν μέσα σου,αρχίζουν να λειτουργούν αυτόνομα.Αυτό δεν το λέω για να εντυπωσιάσω. Είναι πραγματικότητα, γι' αυτό ποτέ δεν ξέρεις το τέλος ενός βιβλίου από την αρχή.Σε οδηγεί ο ίδιος ο ήρωας, εγώ είμαι το μέσο,ο ήρωας μου ψιθύριζε την ιστορία του.

 

Μίλησε μας για τους ήρωες του βιβλίου σου.
Η κεντρική ηρωίδα, είναι η Μυρτώ, όπου στην πορεία του βιβλίου , από παιδί ενηλικιώνεται, γίνεται ώριμη και παίρνει την ζωή στα χέρια της, τολμά και ρισκάρει να ζήσει.

 

Ο τίτλος του βιβλίου " Χόρεψε στην βροχή ", σε προστάζει να χορέψεις στην βροχή ή είναι αόριστος ;
Είναι και τα δύο.Όταν το έγραφα, ήθελα να δώσω ένα μήνυμα σε μένα, ότι η ζωή δεν μας ρωτά για να μας δώσει το καλό ή το κακό.Μας στέλνει δυστυχία και ευτυχία, αλλά αυτή είναι η ομορφιά της ζωής, οπότε δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζήσουμε.Αυτό που λέει η αγαπημένη μου ηρωίδα, η Ρουθ στην ανιψιά της την Μυρτώ," μην φοβάσαι να  ζήσεις, άσε την ζωή να σε φοβάται ".


Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;
Γράφω το νέο μου βιβλίο, που αναφέρεται στην Κεφαλονιά, από το 1912 μέχρι και σήμερα.Έχω εμπνευστεί από την γιαγιά μου την Ροδαμάνθη, ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα.Η ηρωίδα μου, η Μαρκέλλα, έχει πάρει πολλά στοιχεία από την γιαγιά μου.Είναι μια μυθοπλασία , με πολλά πραγματικά γεγονότα.Οι ηρωίδες μου ,είναι η γιαγιά, η μητέρα και η κόρη και στην συνέχεια εμφανίζονται και άλλα πρόσωπα στην ζωή τους, που μπλέκονται στην υπόθεση του βιβλίου.Το βιβλίο μιλάει για τις χαμένες αγάπες, εντός εισαγωγικών, αν και πιστεύω ότι οι πραγματικές αγάπες, μένουν για πάντα.

Να ευχηθούμε στην Ρόμυ καλή επιτυχία  στην έκδοση του νέου της βιβλίου και περιμένουμε με αγωνία να το διαβάσουμε.

Επιμέλεια-Συνέντευξη: Κατερίνα Φωκά

πηγή: http://www.kefalonizw.com/

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency