Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/04/2015

Η περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη εορτές ολόκληρης της Χριστιανοσύνης είναι η εορτή του Πασχα.

Σε αυτήν εξέχουσα θέση κατέχει η περιφορά του επιταφίου. Σε κάθε σημείο του Χριστιανικού κόσμου, πόλη ή χωριό ένα συμβολικό ξύλινο κατασκεύασμα στολισμένο με λουλούδια περιφέρεται στους δρόμους και πλήθος πιστών ακολουθεί για να θρηνίσει τον θάνατο του θεανθρώπου και Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η Κεφαλονιά ως βαθύτατα θρησκευόμενη, κάτι που φαίνεται και από την πίστη στον Άγιό μας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σε κάθε μέρος σχηματίζονται μικροί ή μεγαλύτεροι επιτάφιοι και όλοι ακολουθούν την πορεία.

Για όσους από εσάς βρίσκονται γενικά ή της συγκεκριμένη ημέρα στο Αργοστόλι μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και να δείτε τους επιταφίους στον  Άγιο Σπυρίδωνα, στον Αρχάγγελο, στην Μητρόπολη, στην Σισσιώτισσα και στην Καθολική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο στολισμός είναι ιδιαίτερος και η κατάνυξη μεγάλη. Το βράδυ όλοι συγκεντρώνονται στην Μητρόπολη για να ακολουθήσουν την περιφορά γύρω από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, που θα οδηγήσει κεντρική στην πλατεία. Εκεί ο Μητροπολίτης θα δώσει το μήνυμα της ημέρας, αλλά και θα προετοιμάσει τους πιστούς για την επόμενη μέρα της ανάστασης, της κορυφαίας στιγμής της Χριστιανοσύνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεγάλη Πέμπτη Μεγάλο Σάββατο »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency