Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/02/2015

Στο καρναβάλι της Λάρισας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας ”Χορίμαβος” και ταξίδεψε με το χορευτικό του συγκρότημα στην πόλη της Λάρισας.

 

Συμμετείχε 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015 στο πανάρχαιο έθιμο των μπουλουκιών που αναβίωσε για πρώτη φορά στην πόλη, στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον ”Χορίμαβο” και την συμμετοχή συλλόγων της περιοχής. 

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” συμμετείχε στο μπουλούκι το οποίο με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, χορεύοντας και τραγουδώντας ,περιόδευσε τις κεντρικές οδούς της Λάρισας ,καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία για την τέλεση του παραδοσιακού δρώμενου ” Αποκριάτικος Γάμος”.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” προς τιμήν του ζευγαριού χόρεψε καντρίλιες (με την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου κου Γεράσιμου Παντελειού) , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα απ’ το πλήθος που είχε κατακλείσει την πλατεία. 

Στην εκδήλωση φιλοξενίας που παράθεσε ο ”Χορίμαβος” στο πολιτιστικό του κέντρο ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” παρουσίασε χορούς της Κεφαλονιάς και των Επτανήσων .Παράλληλα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας το ”Παλιόκαστρο” ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο

”Χορίαμβο” Λάρισας και ιδιαίτερατον πρόεδρό του κο Σαμαρίνα Νίκο, για την όμορφη φιλοξενία και υποδοχή. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τσικνοπέμπτη Κούλουμα στη Σάμη! (βίντεο) »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency