Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/11/2004

Ο Ηλιάς Μπεριάτος για γέφυρα & Αίνο

Σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΙΚΙ ο κ. Ηλίας Μπεριάτος παρουσίασε αρχικά έναν πρώτο απολογισμό της δράσης του Ιδρύματος το 2004 και στη συνέχεια έδωσε το στίγμα των δράσεων του Ιδρύματος για το 2005 που θα παρουσιαστούν στις αρχές του νέου χρόνου σε νέα συνάντηση. Κατόπιν αναφέρθηκε διεξοδικά σε δύο κρίσιμα για το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον του νομού θέματα: Την Γέφυρα Αργοστολίου και τον Αίνο για τα οποία έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και ασχολείται ακόμη το ΙΚΙ.ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟY
Ο κ. Μπεριάτος παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό των γεγονότων από το 1970 που κηρύχθηκε μνημείο η Γέφυρα, μέχρι το 2004 με ιδιαίτερη αναφορά στη δράση και τον αγώνα του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης τα τελευταία τρία χρόνια.
Στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη άμεσης διακοπής της κυκλοφορίας και έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και αναφέρθηκε στους ‘μύθους’ που έχουν δημιουργηθεί εσκεμμένα γύρω από το θέμα τους οποίους και ανασκεύασε συστηματικά. Επίσης έκανε κριτικό σχολιασμό διαφόρων προτάσεων που γίνονται αυτόν τον καιρό για τη Γέφυρα.
Το κυριότερο σημείο της ομιλίας του Κ. Μπεριάτου ήταν η θέση ότι η Γέφυρα πρέπει να θεωρείται ως ένα οργανικό τμήμα της διαδρομής γύρω από την Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου που χρειάζεται αναβάθμιση για να εξυπηρετήσει ποδηλάτες και πεζούς και να γίνει ένα σύγχρονο πάρκο αναψυχής δίπλα στην πόλη και όχι δρόμος οχημάτων.
Η ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου πρέπει να απαλλαγεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την επιβάρυνση της κίνησης των τροχοφόρων και να αποδοθεί στους κατοίκους προς όφελος της ποιότητας ζωής τους. Η πρόταση αυτή βασίζεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης που όλοι οι φορείς έχουν υποχρέωση να το εφαρμόσουν. Επρότεινε μάλιστα την επικαιροποίησή του στη νέα βάση που θέτει ο Νόμος 2508/97 για την Βιώσιμη Οικιστική Ανάπτυξη για ολόκληρο τον νέο ‘καποδιστριακό’ Δήμο Αργοστολίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ
Ο κ. Μπεριάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά το πρόγραμμα παρουσίασε εικόνες από το μονοπάτι Διγαλέτο- Κορυφή Αίνου που κατασκευάστηκε το 2001 και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του χωρίς καμία συντήρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και καταστροφή του.
Στη συνέχεια χαιρέτισε την έναρξη της αποκατάστασης του περιπτέρου και στιγμάτισε την καθυστέρηση που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια. Τόνισε ότι το ΙΚΙ θα βοηθήσει στην δημιουργία οργανωτικών σχημάτων που θα στηρίξουν τον φορέα του Δρυμού όταν και εφόσον αυτός ενεργοποιηθεί.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency