Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/01/2015

ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ (Με την εις άτοπο απαγωγή)

Εσείς ποιόν θα ψοφήσετε;
Ναι, ναι καλά ακούσατε! Ποιόν θα ψοφήσετε;
Γιατί Εμάς μέχρι τώρα μας έχουν ψοφήσει οι Πολιτικοί!

Είναι λοιπόν η σειρά μας - και ιδού η ευκαιρία - να τους ψοφήσουμε Εμείς!
Όχι βέβαια με τον ίδιο τρόπο που μας αποδεκατίζουν αυτοί, αλλά με άλλον πιο δίκαιο, πιο ευγενικό κι αποτελεσματικό : δια της Παύσεως!
Όλους όσους έχουμε γνωρίσει, έχουμε δει και έχουμε ακούσει είναι αναγκαίο, ορθό και λογικό να τους σβήσουμε, να τους διαγράψουμε από προσώπου γης, γιατί όσα είχαν να «πουν και να κάνουν», τα έχουν «κάνει» και με το παραπάνω!
Δεν έχουν να δώσουν Τίποτα Άλλο!


Τέλος η παράσταση, ή όπως λέει και μια ελληνική ταινία «Τέρμα τα Δίφραγκα ! »
Δεν θέλουμε να κουραστούν άλλο, ούτε να θυσιαστούν για μας, ούτε οι Ίδιοι, ούτε τα Παιδιά τους, τα Αδέλφια τους, τα Ανίψια τους και οι λοιποί τους Συγγενείς!
Οικογενειοκρατία και Τζάκια τέλος, όπως λέμε Τέλος Εποχής!
Θέλουμε άλλους, πιο Ξεκούραστους, πιο Κεφάτους και όσο γίνεται πιο Άγνωστους!
Και πριν εξηγήσουμε το γιατί, ας αναρωτηθούμε:
Μπορεί ο καθένας να κατέβει στην Πολιτική;
Μπορώ εγώ; Όχι!
Εσείς μπορείτε ; Γιατί δεν κατεβαίνετε;
Όχι, λέτε - γιατί έχετε άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας. Εδώ παλεύετε να λύσετε τα δικά σας προβλήματα, πόσο μάλλον να τρέχετε να λύσετε τα προβλήματα των άλλων !
Ποιοι λοιπόν κατεβαίνουν, ποιοι έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα, ποιοι θυσιάζουν τη προσωπική τους ζωή, το προσωπικό τους συμφέρον - τη ζαχαρένια τους γενικώς - για τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή Εμάς, και γιατί;
Και επειδή οι απαντήσεις στις ανωτέρω ερωτήσεις είναι προφανείς και σε όλους μας γνωστές, η επόμενη φλέγουσα ερώτηση είναι η εξής:
Και τι κάνουμε όλοι Εμείς που δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα κοινά, εφόσον είμαστε εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμό μας, και πως δηλαδή επιλέγουμε τα άτομα αυτά και τα εμπιστευόμαστε – γιατί κάποιους πρέπει να εμπιστευτούμε - αφού εμείς δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε άμεσα στο κοινό καλό;
Είναι σαν να φτιάχνουμε με αίμα και ιδρώτα το σπίτι μας και να δίνουμε τα κλειδιά στον πρώτο περαστικό ! Και αυτοί δεν είναι ούτε οι πρώτοι περαστικοί, ούτε οι δεύτεροι, ούτε οι τρίτοι ! Αυτοί κατάντησαν μόνιμοι, κάτι σαν το Δημόσιο, τόσο μόνιμοι και τόσο οικείοι, σαν τα στοιχειωμένα φαντάσματα, που αν και ξέρουμε πως εισβάλουν στα σπίτια μας, με χίλιους δυο τρόπους, δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για να τα εμποδίσουμε, να τα διώξουμε. Αντίθετα ανταπαντούμε μονολογώντας, σαν να συνομιλούσαμε μαζί τους, απευθυνόμενοι στις εγκεφαλικά / εκφυλιστικά κατευθυνόμενες τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, άλλοτε διαφωνώντας ή συμφωνώντας σε μια πρόταση, μια λέξη, κι άλλοτε φασκελώνοντας ένα από τα ίδια!
Εν ολίγοις τους αφήνουμε ανεξέλεγκτα – αν και γνωρίζουμε – ότι απομυζούν τις σκέψεις μας, τους φόβους, τους ενδοιασμούς μας, αλλά κυρίως τη βούλησή μας! Την ελεύθερη βούλησή μας! Τη ζωή μας!


Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι στην πλειοψηφία τους τα άτομα που γίνονται πολιτικοί, συνήθως διακατέχεται από την ανασφάλεια της αποδοχής. Ενδέχεται να είναι ψυχικά ασταθή άτομα, που όχι μόνο δεν έχουν λύσει κανένα προσωπικό τους πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, είναι πιθανό να χρησιμοποιούν την πολιτική και ως φυγή από αυτά. Αναζητούν λοιπόν την επιβεβαίωση του πλήθους για την ολοκλήρωση του εγώ τους και της πιθανής ανεπάρκειάς τους και τέλος δεν υπάγονται απαραίτητα στα προικισμένα άτομα που θέλουμε να πιστεύουμε, για να απενοχοποιήσουμε τις συνειδήσεις μας και να αποποιηθούμε των ευθυνών της επιλογής μας.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις των προικισμένων ηγετών, αλλά αυτοί είναι τόσο σπάνιοι, που όταν εμφανιστούν, ή αναγράφεται αμέσως στο μέτωπό τους η ημερομηνία λήξης τους, ή παραγκωνίζονται τόσο, ώστε να μην τους πέφτει λόγος σε τίποτα!
Και γιατί αυτή η ψυχο –χαρτογράφηση;
Γιατί κάθε πετυχημένος και λογικός άνθρωπος είναι ασφαλής, αυτάρκης στη ζωή του και προσγειωμένος!
Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας!


Όπως λοιπόν όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, μια τηλεόραση, ένα κινητό, τα ρούχα μας, ψάχνουμε και αναζητάμε το καλύτερο δυνατό για τη δεδομένη οικονομική μας κατάσταση, έτσι πρέπει να αναζητήσουμε και τον καταλληλότερο από τους υποψηφίους που μας παρουσιάζονται !
Αντίθετα, συνηθίζουμε όταν ψηφίζουμε να πηγαίνουμε «καβάλα στ’ άλογο», αντί να ασχοληθούμε σοβαρά, ώστε να επιλέξουμε - όσο το δυνατόν - το καταλληλότερο άτομο.
Και βάζουμε σταυρό σε αυτόν που μας υποδεικνύουν ή μας υπόσχονται ότι θα βολέψει το παιδί, την ανιψιά, τον συγγενή και όχι - στον κατά την δική μας έρευνα και γνώμη - τον καταλληλότερο!
Και ναι μεν αυτός ενδέχεται όντως να βολέψει την ανιψιά ή το παιδί, αλλά όμως να είναι τόσο άσχετος, και επομένως τόσο επικίνδυνος, που αύριο - κεκλεισμένων των θυρών - να κληθεί να συνυπογράψει ένα νόμο / μια συνθήκη - εν γνώσει ή εν αγνοία του, μικρή σημασία θα έχει - που να έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε κάτι άλλο ζωτικότερης σημασίας, όπως το σπίτι μας, τις αποταμιεύσεις, τα σύνορά μας!
Και ποιος είναι ο καταλληλότερος, αφού είπαμε πως εκεί επάνω δεν ανεβαίνουν οι Νομπελίστες, ούτε οι Μητέρες Τερέζες. Και αυτό γιατί οι πρώτοι είναι χωμένοι στα υπόγεια και μέσα από τα σωληνάκια και τους αντιδραστήρες τους, οραματίζονται μόνο τις δάφνες τους, ενώ οι δεύτερες, είναι τόσο αφανείς και μικρές στα μάτια του κόσμου, που μόνο τα χείλη που πίνουν νερό από την χούφτα τους, τις γνωρίζουν.
Στην πολιτική λοιπόν για τον καταλληλότερο ισχύει «Το μη χείρον βέλτιστον»
Και πώς θα αναζητήσουμε «Το μη χείρον»;
Θα είναι κάποιος τόσο Άγνωστος, όπως το άγραφο χαρτί!
Γιατί ως άγραφο χαρτί, και με δεδομένο το μικρόβιο της αυτοπροβολής του, αναμένεται να προσπαθήσει να δημιουργήσει κάποιο όνομα γύρω από το άτομό του, και επομένως θα αναγκαστεί να παράγει κάποιο έργο.
Ά, επίσης στο βιογραφικό του, αν δηλώνει σπουδές, θα πρέπει να έχει κριθεί με εξετάσεις -όχι απλή εγγραφή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο - και κυρίως να έχει δουλέψει στη ζωή του!!
Και μετά την λήξη της θητείας του, Άλλος, Καινούργιος!!
Έτσι δεν θα μένει περιθώριο σε κάποιον να εδραιωθεί και να αλωνίσει !
Επομένως για να μην κατηγορούμε τους πολιτικούς Εκεί Πάνω, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι Εμείς, Εδώ Κάτω και ας επιλέξουμε Πρόσωπα πλέον, και όχι Κόμματα !
Είναι δική μας ευθύνη το Που θα βρεθούμε Αύριο!
Και να θυμηθούμε στη θέα της κάλπης, ότι:
«Μετά την Απομάκρυνση εκ του Ταμείου, Ουδέν Λάθος Αναγνωρίζεται »

Σκόρπιες Σκέψεις

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency