Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/11/2004

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2004 και ώρα 19.00 εγκαινάστηκε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ με "ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Μάνο Χατζηδάκη και στον Μίκη Θεοδωράκη από τις διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες Έλενα Μουζάκα, πιάνο,και Νένα Βενετσάνου τραγούδι. Το έργο ξεκίνησε ουσιαστικά σης 2 Ιοιϊλιου 1992 με την παραχώρηση στο Δήμο τμήματος του συνολικού οικοπέδου ακό τον Ιερό Ναό Παντοκράτωρος Ληξουρίου και την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου από τον τότε Δήμαρχο Γεώργιο Φίλιππάτο, τον πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Δρακονταειδή ως Πρόεδρο και τούς κ. Αγγελο Λιάτο και Παναγή Παπαδάτο ως μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίσυ του ανωτέρω αναφερόμενου Ιερού Ναού.
Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τους αρχιτέκτονες Τζένη Μελιδώνη και Γεράσιμο Βασιλάτο.
Μετά από πολλές προσπάθειες, τόσο επί Δημαρχίας Γιώργου Φιλιππάτου, όσο και επί Δημαρχίας Σπύρου Κατσιβέλη, έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί το έργο στις αρχές του έτους 2003.
Η τελευταία φάση του έργου δημοπρατήθηκε με τη διαδικασία « μελέτη-εκτέλεση», και το θέατρο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την μελέτη εφαρμογής που εξεπόνησε η κατασκευάστρια εταιρεία ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ Α.Ε του Ληξουριώτη Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Γιάννη ίνίαρούλη μέσω του αρχιτεκτονικού γραφείου κ. Βεντουράκη.
Το κτίριο του Θεάτρου είναι τριώροφο , έχει συνολική επιφάνεια 1486 τ.μ. και όγκο 6.208κ.μ. Περιλαμβάνει 5 ισόγεια καταστήματα, την αίθουσα του Θεάτρου στον πρώτο όροφο , στον οποίο επίσης ευρίσκονται φουαγιέ, καμαρίνια των ηθοποιών, αίθουσα διαλέξεων και γραφεία , ενώ στον δεύτερο όροφο υπάρχει ο εξώστης του Θεάτρου με τις βοηθητικές αίθουσες ήχου και φωτισμού καθώς κα; δεύτερη αίθουσα διαλέξεων,
Το θέατρο διαθέτει συνολικά 320 άνετα καθίσματα από τα οποία τα 220 είναι συνεδριακού τύπου, έχει άριστη ακουστική, πλήρη ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό και είναι βέβαιο ότι με την λειτουργία του θα δώσει σημαντική ώθηση στην πνευματική και κοινωνική ζωή του Δήμου, αντάξια της παράδοσης του τόπου μας.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency