Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/11/2004

Το νηπιαγωγείο Καμιναράτων πρώτο στο διαγωνισμό της UNISEF

Με την ευκαιρία της 15ης επετείου της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ανακοινώνει τα βραβεία του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα και εγκαινιάζει ομώνυμη έκθεση σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που έχει χαρακτηρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη Γενεύη ως ένα από τα καλύτερα στη χώρα μας, έχει στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα κυριότερα δικαιώματά τους όπως αυτά καλύπτονται από τη Σύμβαση και να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από αφίσες και βιβλία που δημιουργούν τα ίδια τα παιδιά σε ομαδικές εργασίες για το πώς αυτά βλέπουν τα δικαιώματά τους. Φετινό θέμα: «Να σας γνωρίσω του φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου».
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Δικαιώματα Ανάπτυξης, Δικαιώματα Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα απονείμουν βραβεία μεταξύ άλλων, η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, Υπουργός Παιδείας, ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, η κα Μαρία Φαραντούρη, τραγουδίστρια και η κα Λόλα Νταϊφά, Δ/ντρια Δημ. Σχέσεων STAR και μέλος Ε.Σ. της UNICEF. Το συντονισμό έχει ο δημοσιογράφος κ. κ. Σεραφείμ Φυντανίδης. Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση δίνει η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.
Απονέμονται 3 Βραβεία και 2 Διακρίσεις για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΣΟΥ
3o ΒΡΑΒΕΙΟ: 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΔΙΑΚΡΙΣΗ: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΑΣΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΗ: 26ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ:
1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΤΑΞΗ Ε΄
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» – ΤΑΞΗ Ε΄
3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 138ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΑΞΗ Ε΄
ΔΙΑΚΡΙΣΗ: 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΤΑΞΗ Ε΄
ΔΙΑΚΡΙΣΗ: 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΤΑΞΗ Ε΄
Επίσης απονέμονται:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ:
Νηπιαγωγείο: 38ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δημοτικό: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"-ΤΑΞΗ Ε΄
και ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΚΕΑΤ)
Επιτροπή βραβείων: Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και Αντιπρόεδρος UNICEF, Μερόπη Πρέκα, ζωγράφος, Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός, Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, Λόλα Νταϊφά, Δ/ντρια Δημ. Σχέσεων STAR και μέλος Ε.Σ. της UNICEF, Πόλυ Μηλιώρη, συγγραφέας, Ιωάννα Μαγγανάρα, μέλος Ε.Σ. της UNICEF, Χάρις Σχολινάκη, εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας, Κατερίνα Κοκκόλη, μαθήτρια, εκπρόσωπος του περσινού σχολείου που πήρε το πρώτο βραβείο.
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, τη συμμετοχή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Βρεφοκομείου Αθηνών και την ευγενική φιλοξενία της Στοάς του Βιβλίου. Τα σχολεία που θα επισκεφθούν την έκθεση μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η UNICEF μόνο με ραντεβού, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Πληροφόρησης της UNICEF (τηλ. 210 - 74 84 184, υπεύθυνη: κ. Ράνια Μακρή).
Διάρκεια της έκθεσης: από Πέμπτη 18 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου
Ώρες επισκέψεων: καθημερινές, 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00, Σάββατο, 10:00 - 14:00, Κυριακή κλειστά.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency