Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/11/2004

Τεράστιο θέμα - κίνδυνος για την υγεία από τα τριτοκοσμικά σφαγεία

Απαράδεκτη, για να μην πω τίποτα χειρότερο, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα Δημοτικά Σφαγεία Αργοστολίου και θυμίζουν "βομβαρδισμένο" τοπίο και εικόνες από τριτοκοσμική χώρα, όπως για παράδειγμα η Ουγκάντα.Ο χώρος των Σφαγείων είναι παρατημένος, έχει λεηλατηθεί, τα μηχανήματα έχουν καταστραφεί ή έχουν εξαφανιστεί και πραγματικά μιλάμε για πρωτοφανή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που μετά το κλείσιμό τους, τ' άφησε στο έλεος του Θεού.
Εκτός λοιπόν απ' το γεγονός ότι το Αργοστόλι δεν έχει Σφαγεία εδώ και αρκετό καιρό, αφού η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβλέψει να πληρούν τους όρους λειτουργίας που προβλέπει η Ε.Ε. και έκλεισαν, ότι υπήρχε τέλος πάντως, σήμερα είναι κατεστραμμένο και ο χώρος θυμίζει σκουπιδότοπο.
Η αγανάκτηση του επαγγελματικού κόσμου και όχι μόνο είναι μεγάλη, τόσο για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, που δεν σκέφτηκε να βάλει κάποιο φύλακα στο χώρο των Σφαγείων και να ασφαλίσει το χώρο, όπως επίσης και γιατί έρχονται γιορτές και κανένας δεν γνωρίζει που και πως και με τι όρους υγιεινής θα γίνει η καθιερωμένη σφαγή αμνοεριφίων.
Το χειρότερο πάντως είναι ότι ο αντιδήμαρχος Γ. Τσιλιδμιδός που ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του ΑΝΤ-1 Γ. Παπαδάτο, ούτε καν γνώριζε τι έχει συμβεί και ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί για το θέμα, κάτι που επιβεβαιώνει την αδιαφορία του Δήμου.
Θεωρούμε πάντως απαράδεκτο μια Δημοτική Αρχή να σπαταλά εκατομμύρια για την ανάπλαση του Νάπιερ π.χ. και να μην διαθέτει κονδύλια για την κατασκευή Σφαγείων, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση παρέμειναν κλειστά στη τύχη τους και λεηλατήθηκαν.
Καλούμε τον δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Φόρτε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να πάρουν θέση στο θέμα της λεηλασίας των Δημοτικών Σφαγείων, να απολογηθούν στον Αργοστολιώτικο λαό, τόσο γι' αυτό το γεγονός, όσο και για το ότι τα Σφαγεία παραμένουν κλειστά και τέλος να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν. Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι για να κάνουμε κάτι για την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου που πάει απ' το κακό στο χειρότερο.

Πηγή: Καθημερινή Φωνή.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency