Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/11/2004

Πρόταση ψηφίσματος από την "Δημιουργική ανατροπή"

Προς την κ. Πόπη Παυλάτου
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου
Ενταύθα
Αργοστόλι 17 Νοεμβρίου 2004
Κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζεται αμέσως μετά την επανεκλογή του Προέδρου Μπους στις Η.Π.Α. και πριν περάσει εικοσιτετράωρο, η αμερικανική διοίκηση έσπευσε να αναγνωρίσει το γειτονικό μας κρατίδιο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας...με την ψευδεπώνυμη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε και εμείς στον θιγόμενο Ελληνισμό τουλάχιστον με μία εκδήλωση έντονης αποδοκιμασίας και γι αυτό προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα με το εξής περιεχόμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση της Αμερικανικής Διοίκησης να αναγνωρίσει αιφνιδιαστικά ένα εικοσιτετράωρο μετά την επανεκλογή της το κρατίδιο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την αλλυτρωτική και ψευδώνυμο ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Δηλώνουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέληση όλων μας να υπερασπιστούμε αποφασιστικά την ιστορία μας και την εθνική μας ταυτότητα.
Λυπούμεθα γιατί αυτή η έωλη και προειλημμένη απόφαση της αμερικανικής διοίκησης υπονομεύει το διάλογο μεταξύ Ελλάδος και FYROM, την ενίσχυση του οποίου μόλις προ διμήνου ζήτησε η ίδια η Ε.Ε..
Προειδοποιούμε ότι καμία ψευδώνυμη ονομασία δεν είναι ικανή να διασώσει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που εφόσον δεν αλλάξει πολιτική θα παραμείνει κράτος με σίγουρη ημερομηνία λήξης, αλλά συγχρόνως και βραδυφλεγής βόμβα στο μαλακό υπογάστριο της βαλκανικής.
Καλούμε:
- Τον Ο.Η.Ε. να τηρήσει τις Αποφάσεις 817 και 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
- Την Ε.Ε. να παραμείνει σταθερή στις θέσεις, που κατ’ επανάληψη έχει διακηρύξει τα τελευταία χρόνια.
- Τις Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να κρατήσουν αρραγές το εθνικό μέτωπο.
- Την Ελληνική ομογένεια στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, να δραστηριοποιηθεί.
- Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
- Την Ελληνική Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να διαμηνύσουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την αλλυτρωτική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και να της υπενθυμίσουν ότι το αίτημά της εξετάζεται το α΄ εξάμηνο του 2005 και ότι για την ένταξή της απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών – μελών της Ε.Ε. και οπωσδήποτε της Ελλάδος.
Το παραπάνω Ψήφισμα, κυρία Πρόεδρε, παρακαλώ να το θέσετε ως πρώτο θέμα ημερησίας διατάξεως στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου για τη λήψη Αποφάσεως, προκειμένου να σταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, ή όπου αλλού το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνει.

Με εκτίμηση
Γουλιέλμος Κατσούνης
Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή»

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency