Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/11/2014

Τεχνουργήματα και φαντασία

Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα ως οδηγό και με πρώτες ύλες που η φύση απλόχερα προσφέρει εντελώς δωρεάν, μπορείς να φτιάξεις πολύ όμορφα αντικείμενα που προσφέρουν χαρά.

Εμείς τα εντοπίσαμε εντελώς τυχαία στο διαδίκτυο, ρωτήσαμε και μάθαμε. Και φυσικά σας τα παρουσιάζουμε... Πρόκειται για τα ξυλοτεχνήματα, όμορφες δημιουργίες από πλήρως ακατέργαστο φυσικό ξύλο, που παίρνουν διάφορες μορφές, κυρίως μετατρέπονται σε όμορφα καραβάκια με διακοσμητικό χαρακτήρα. 

Έτσι, επισκεφθήκαμε το χωριό Κλείσματα στη Λειβαθώ, και πιο συγκεκριμένα το «ΒΥΖΑΝΤΙΟ», όπου το καλοκαίρι λειτουργεί ως ενοικιαζόμενες κατοικίες, αλλά και ως εστιατόριο! Εκεί βρήκαμε τον κο Γεράσιμο Ροσσόλυμο και κα Νικόλ Τσαγκάρη, οι οποίοι είναι και οι δημιουργοί αυτών των καταπληκτικών ξυλοκατασκευών.

Ξεκίνησαν από χόμπι και σιγά σιγά προσπαθούν να το αξιοποιήσουν όλο και περισσότερο. Με μεγάλη χαρά μας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και μας μίλησαν για το πόσο πολύ αγαπάνε αυτό που κάνουν και για το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις διάφορες κατασκευές με τα πιο απλά υλικά που μπορεί να διαθέτει κάποιος. 

Η κάθε κατασκευή τους είναι μοναδική, διότι τα υλικά που βρίσκουν για το κάθε ένα είναι διαφορετικά και έτσι δεν υπάρχει ποτέ κάτι ίδιο. 

 

Ας δούμε όμως τι μας είπαν...

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την δημιουργία ξυλοκατασκευών;

Περίπου 5 χρόνια και από αυτά τον ένα χρόνο εδώ, στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ».

Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε;

Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, για εμάς είναι ένα χόμπι. Μας αρέσει πολύ να δημιουργούμε.

Πόση ώρα μπορεί να πάρει κάποιο από τα δημιουργήματα σας και τι άλλα υλικά χρησιμοποιείτε;

Ο χρόνος δημιουργίας δεν μπορεί να μετρηθεί, γιατί παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Όπως με τι υλικό θα ασχοληθούμε και τι θέλουμε να φτιάξουμε. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι γυαλί, χαλκός, ξύλα θαλάσσης, ξύλα ρίζας ποταμού, πανιά και φλοιούς κορμού.

Πόσο προσιτή είναι οικονομικά μια τέτοια κατασκευή;

Ανάλογα πάντα με το βαθμό δυσκολίας και το χρόνο επεξεργασίας ενός έργου.

Κάποια ιδιαίτερη δημιουργία στην οποία αξίζει να αναφερθείτε;

Το οικόσημο, το οποίο δημιουργήθηκε από την κα Τσαγκάρη και το έφτιαξε για την οικογένεια Ροσσόλυμου, της οποίας και ανήκει αυτό το οικόσημο. Το σχέδιο αυτό υπήρχε σε ζωγραφιά στο σπίτι της οικογένειας Ροσσόλυμου. Το έργο αυτό κατασκευάστηκε από χαλκό και ο χρόνος που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί ήταν περίπου μία εβδομάδα.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θα ήταν ενδιαφέρον αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια έκθεση ή ακόμα και συνεργασία με κάποιο τουριστικό κατάστημα.

Πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κάποιο από τα έργα σας;

Προσωρινά από τον χώρο μας ή μέσω internet ή να μας κάνουν κάποια παραγγελία.

Ολοκληρώνοντας, αυτή την όμορφη επίσκεψη στον πολύ αξιόλογο χώρο που έχουν δημιουργήσει, μας προσέφεραν μια από τις κατασκευές τους, που πλέον κοσμεί τα γραφεία του kefalonitis και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Ανεπιφύλακτα, αν ψάχνετε ένα όμορφο δώρο ή ιδιαίτερο στολίδι για το χώρο σας, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το χώρο τους και να διαλέξετε από τα υπέροχα εκθέματα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Avenue cafe!! Εγκαίνια στο Joyland!! »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency