Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/11/2004

Το σωματείο Ναυτικών "Νίκος Καββαδίας" για το πρόβλημα με το κρουαζιερόπλοιο

Από το Παγκεφαλληνιακό Σωματείο Ναυτικών "Ο Νίκος Καββαδίας" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό της αδυναμίας πλαγιοδέτησης του κρουαζιερόπλοιου "PALOMA I" στο λιμάνι του Αργοστολίου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε καταθέσει πρόταση δημιουργίας κάποιου είδους πλοηγικής υπηρεσίας, την οποία το σωματείο μας θα μπορούσε να συνδράμει αφιλοκερδώς, ώστε να αποφεύγονται τέτοια συμβάντα, τα οποία αποτελούν αρνητική διαφήμιση για τον τόπο.Αν και εδώ πρέπει να επισημάνουμε τις εναλλακτικές λύσεις που ο Ουκρανός Πλοίαρχος του είχε, όπως πρυμνοδέτηση ή παραμονή σε άγκυρα, κάτι που ασφαλώς ΄Έλληνας Πλοίαρχος θα έκανε, ώστε η επίσκεψη των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας να πραγματοποιηθεί.
Θεωρούμε επίσης σκόπιμο το Λιμενικό Ταμείο να προμηθευτεί μία κινητή σκάλα επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών, για την περίπτωση προβλημάτων με τις σκάλες των επιβατηγών πλοίων, όπως πρόσφατα συνέβη και στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.
Ο χαμένος χρόνος δεκαετιών για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού Αργοστολίου είναι ανάγκη να κερδηθεί τώρα. Η επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής της προβλήτας πλαγιοδέτησης επιβατηγών πλοίων, κάτι για το οποίο αγωνίζεται προσωπικά ο συνάδελφος Πλοίαρχος Νομάρχης Δ.Λευκαδίτης, καθώς και η λειτουργία της μαρίνας είναι απαραίτητες, γιατί η απορρόφηση των κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης έχουν προθεσμίες, αλλά δεν αρκούν. Υποδομές και μέτρα, όπως τα προαναφερθέντα, υποβοηθητικά της λειτουργικότητας του λιμανιού πρέπει να δημιουργούνται και να λαμβάνονται εγκαίρως.
Από παντού επισημαίνεται ότι χωρίς την συνδρομή του τουρισμού και της ναυτιλίας η οικονομία της χώρας θα είχε καταρρεύσει. ΄Όλοι επομένως πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα χρήματα που δαπανώνται και οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτούς τους δύο τομείς, μας επιστρέφονται στο πολλαπλάσιο.
Το Δ.Σ.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency