Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/11/2004

Συνεδρίασε στην Κέρκυρα η Οργανωτική Επιτροπή Ιονίων Νήσων του Προγράμματος Carp

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε επιτυχώς τη δεύτερη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος Carpe Decision Ίσες ευκαιρίες γιο άντρες και γυναίκες στην Κέρκυρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2004 υπό την προεδρία του Γ.Γ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήριου Βόσδαυ και την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Διαμεσογειακής Επιτροπής κ. Αντζελο Παρέλο.Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Κοινοτικής Δρόσης για τη Στρατηγική Ίσων Ευκαιριών των δύο φύλων και υλοποιείται από τη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CRPM (Συνδιάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν γυναικείες οργανώσεις και οργανισμοί από περιφέρειες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, δεδομένου ότι το πρόβλημα των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων παρατηρείται εντονότερο στις μεσογειακές περιοχές συγκριτικά με τις κεντρικές ή βόρειες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεξαγωγή έρευνας και σύνταξη μελετών και επικεντρώνεται στο σχεδιασμό δράσεων για την προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Κότα τη συνεδρίαση έγινε παρουσίαση της ιστοσελίδας του προγράμματος (www.carpedecision.org) των αποτελεσμάτων των κατά τόπων ερευνών, ενώ έγιναν προτάσεις για εφαρμογή κατάλληλων δράσεων διάχυσης του προγράμματος στους εθνικούς φορείς κάθε συμμετέχουσας περιφέρειας. Επιπλέον, ορίστηκε η ημερομηνία του τελικού συνεδρίου μετά τη λήξη του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ακουιλα της Περιφέρειας Αμπρούτσο στην Ιταλία στις 25 Φεβρουαρίου 2005.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το Αχίλλειο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η γνωριμία των αντιπροσώπων των μεσογειακών περιφερειών με την υποδειγματική Επτανήσια φιλοξενία καθώς και οι επαφές στο πλαίσιο του προγράμματος έθεσαν τις βάσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας και την προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας και σε λοιπούς τομείς δραστηριότητας.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency