Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/11/2014

Τα Διλινάτα οδηγούν... συνέντευξη από τον Πρόεδρο της ομάδας!

Δυναμικό ξεκίνημα με 4 νίκες στους 4 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος τα Διλινάτα και μάλιστα στον τελευταίο επί της περσινής πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα φιγουράει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Α.Ο.Κ.Ι. και φυσικά δημιουργούνται οι προσδοκίες για υψηλούς στόχους τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελο. Με την ευκαιρία αυτή μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Βαρτελάτο σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετεινή χρονιά;

Οι στόχοι της ομάδας μας είναι πάντα οι ίδιοι. Αναλυτικότερα, αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε, και θέτουμε ως βασικό μας στόχο, είναι να παραμείνουμε πρωταγωνιστές στα αθλητικά δρώμενα. Παρ' όλο που οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες σήμερα, λόγω οικονομικών... Θα έλεγα ότι είναι άθλος που ότι κρατάμε την ομάδα, πόσο μάλλον να πρωταγωνιστεί. Εμείς, όπως και άλλοι σύλλογοι, προσπαθούμε με ετήσιους χορούς να μαζέψουμε τα βασικά έξοδα, κανένας από τους παίχτες δεν πληρώνεται, ενώ φέτος μόνο κάποια χρήματα παίρνει ο προπονητής. Ακόμα και τα έξοδα για το γήπεδο, τα διαδικαστικά των αγώνων και ο εξοπλισμός είναι ήδη αρκετά...

Πόσο έχει ενισχυθεί το δυναμικό σας;

Η ομάδα μας έχει μια ιστορία 20 χρόνων. Τα περισσότερα παιδιά, που ανήκουν στην ομάδα των Διλινάτων, είναι μαζί μας από παλιά και πολύ δεμένα μεταξύ τους. Υπάρχει και αντίστοιχη παιδική ομάδα, που πολλά από αυτά τα παιδιά αγωνίζονται αργότερα στους ενήλικες. Όπως, για παράδειγμα, τώρα τα παιδιά της μεγάλης ομάδας είναι στη πλειοψηφία από μικρά μαζί μας. Υπάρχει ένα θαυμάσιο κλίμα, για αυτό τον λόγο και συνεχίζουν. Ακόμα και όταν έρχεται κάποιος νέος παίκτης, δένει αμέσως με το σύνολο.

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στις 3 - 4 κορυφαίες. Πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε πολύ καλό επίπεδο και τι χρειάζεται για το βήμα παραπάνω;

Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι ότι είμαστε μια ομάδα σαν οικογένεια! Αυτός είναι και ο λόγος που πετυχαίνουμε τόσα πολλά, με τόσα λίγα που διαθέτουμε, από οικονομικής άποψης. Έχουμε πάρει ένα πρωτάθλημα και έχουμε φτάσει σε 3-4 τελικούς κυπέλλου. Είχαμε στο παρελθόν δικαιωματικά και την ευκαιρία να πάμε Δ' Εθνική, αλλά χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και λόγω των τότε συνθηκών δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό το βήμα.

Ποιες ομάδες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος;

Χωρίς να θέλω να διακινδυνέψω προβλέψεις, πιστέυω πως σχεδόν πάντα είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Θα μπορούσα να πω ότι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη υπάρχουν 4-5 ομάδες, που θα παλέψουν για την τετράδα και στην δεύτερη 2-3 ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν για να μην πέσουν. Στην πρώτη κατηγορία θα ανέφερα μαζί με εμάς την Α.Ε.Κ., τον Α.Ο.Κ.Ι., την Εικοσιμία, τον Παλληξουριακό, αλλά και τον Παγκεφαλληνιακό και τη Σάμη!

Έχετε και τις ακαδημίες. Μιλήστε μας για τη δουλειά που γίνεται εκεί... Πόσο σημαντικό είναι η ύπαρξη της ακαδημίας για την στελέχωση και ενίσχυση της ομάδας και του τοπικού πρωταθλήματος γενικότερα;

Σαφώς και είναι σημαντική η ύπαρξη της ακαδημίας για την στελέχωση και ενίχυση της ομάδας καθώς και του τοπικού πρωταθληματος, όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω. Οι δυσκολίες όμως που αντιμετωπίζουμε στο παιδικό πρωτάθλημα είναι περισσότερες. Πέρα από τους οικονομικούς παράγοντες που μας επηρεάζουν, είχαμε και φέτος την ατυχία να κληρωθούμε για να πάμε 2 φορές στην Ιθάκη. Οι γονείς δυσκολεύονται να δώσουν άδεια στα παιδιά, ώστε να πάει η ομάδα να παίξει εκεί, πόσο μάλλον να γίνει δυο φορές. Το να μην πάμε... έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας.

Τι θα θέλατε να μας πείτε για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και για το θεσμό του κυπέλλου;

Το πρωτάθλημα είναι σημαντικό, γιατί προσφέρει μια ηθική ικανοποίση και μια "ανταμοιβή" για την όλη προσπάθεια των παιδιών. Είναι όμως δύσκολο το επόμενο βήμα και ουσιαστικά μένουν όλα εκεί, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη για να πάμε παραπάνω. Προσωπικά όμως προτιμώ ένα κύπελο, αφού σου δίνει την δινατότητα να πάρεις έναν τίτλο, να αισθανθείς όμορφα, να παίξεις 1-2 παιχνίδια έξω και να κάνεις μερικά βήματα παραπέρα στο κύπελο ερασιτεχνών, όμως χωρίς αυτό να έχει εξοπραγματικό κόστος για την ομάδα.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency