Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/11/2014

Η διάκριση δυο αθλητών του Ν.Ο.Α στην Εθνική ομάδα

Μεγάλη τιμή για την Κεφαλονιά, όπου αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα στην κωπηλασία. Ο Κλέαρχος Κουστουμπάρδης και ο Νίκος Μητρόπουλος επιλέχθηκαν στην Εθνική ομάδα κωπηλασίας, όπου εκπροσώπησαν την χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Τα εύσημα είναι πολλά και στα παιδιά και στον προπονητή τους.

 

Φυσικά θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής, διότι και εκείνοι κουράστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί με τους δυο διεθνείς πλέον συμπατριώτες μας και με χαρά μας μίλησαν για τις εμπειρίες τους και όχι μόνο!!!

Συνέντευξη από Νίκο Μητρόπουλο

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κωπηλασία;

5 χρόνια κλείνω φέτος στο χώρο της κωπηλασίας.

Τι είναι αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

Την κωπηλασία αρχικά δεν την ήξερα σαν άθλημα. Είχε έρθει στο δημοτικό όταν ήμουν 12 χρονών η προπονήτρια του ομίλου Ειρήνη Κουνάδη με εργόμετρα και μας είχε βάλει σε όλα τα παιδιά να δοκιμάσουμε. Έτσι μου τράβηξε το ενδιαφέρον και ξεκίνησα την κωπηλασία.

Πόσο σκληρό ήταν το πρόγραμμα σου για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα;

Το πρόγραμμα ήταν αρκετά σκληρό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά φέτος που ήταν η τελευταία μας χρόνια στην κατηγορία παίδων ήταν ακόμα πιο κουραστικό, καθώς έπρεπε να έχουμε κάποια επιτυχία σε αυτή την κατηγορία, π.χ. οι προπονήσεις που κάναμε καθημερινά κρατούσαν 2,5 με 3 ώρες, ειδικά το καλοκαίρι, το χειμώνα 2 ώρες περίπου και το πρόγραμμα ήταν δύσκολο.

Πως ένιωσες όταν επιλέχτηκες στην εθνική ομάδα κωπηλασίας;

Τα πιο δυνατά συναισθήματα ήταν χαρά και συγκίνηση, διότι μπόρεσα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και ύστερα τιμή, γιατί θα εκπροσωπούσα την χώρα μου στους Βαλκανικούς αγώνες.

Θα ήθελες να ασχοληθείς και επαγγελματικά με την κωπηλασία;

Αν ήξερα ότι θα είχα δουλεία όταν θα τελείωνα με την κωπηλασία και δεν θα ήμουν άνεργος, σίγουρα ναι. Γιατί γνωρίζω Ολυμπιονίκες της ελληνικής κωπηλασίας που σταματάνε λόγω του ότι δεν έχουν δουλεία και λεφτά. Και δεν γίνεται να κάνεις μόνο κωπηλασία, καθώς δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς χρήματα.

Ποια είναι τα σχεδία σου για το μέλλον;

Θα ήθελα να περάσω σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Αλλά αυτό πιστεύω πως είναι το όνειρο όποιου κάνει κωπηλασία και το έχει δει σοβαρά.

Ποια ήταν η θέση σου στο αγώνισμα σου στην Βοσνία;

3ος στην δίκωπο παίδων και 3ος στην οχτάκωπο μετά παίδων.

Με το πλήρωμα σου τι σχέση έχετε;

Με το πλήρωμα μου είμαστε σαν αδέρφια, τυχαίνει να πηγαίνουμε και στο ίδιο σχολείο και ίδια τάξη, οπότε περνάμε πολλές ώρες κάθε μέρα παρέα. Γενικά είμαστε πολύ δεμένοι.

Άλλες διακρίσεις ή ιδιαίτερες στιγμές στις οποίες θα ήθελες να αναφερθείς;

Επίσης σημαντική διάκριση που θα ήθελα να αναφέρω είναι η 2η θέση που κατάφερα φέτος να πάρω με την τετράκωπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιάννενα.

Σε ποιο είδος της κωπηλασίας πιστεύεις πως είσαι πιο καλός και γιατί;

Πιστεύω μέσα στην βάρκα είμαι πιο καλός, και συγκεκριμένα στο μονό κουπί... δηλαδή σε δίκωπο, τετράκωπο, οχτάκωπο, γιατί αυτό το κουπί έχω δουλέψει εδώ και 2 χρόνια με το πλήρωμα μου.

Τι θα ήθελες να πεις στα παιδιά που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Θα ήθελα να τους πω να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί από τον αθλητισμό μόνο πράγματα κερδίζεις.

Πιο συγκεκριμένα, εγώ χάρις του αθλητισμού γνώρισα άτομα με τα οποία είμαι πάρα πολύ δεμένος και είμαστε σαν αδέρφια και όχι μόνο από εδώ, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Επίσης, έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά των άλλων ομίλων.

Επιπλέον, με τον αθλητισμό φτιάχνεις σώμα και όταν έρθει η στιγμή της επιτυχίας π.χ. ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή να επιλεχθείς στην Εθνική ομάδα, αυτό μετά σου μένει για πάντα στην μνήμη. Δεν σου μένουν οι δυσάρεστες αναμνήσεις, όπως οι προπονήσεις που είχες κάνει, παρά μόνο οι καλές στιγμές που θα είναι κάποιο μετάλλιο.

Οπότε μόνο καλά δίνει ο αθλητισμός κατά την άποψη μου και θα πρότεινα και στα άλλα παιδιά να αρχίσουν κάποιο άθλημα.

 

Συνέντευξη από Κλέαρχο Κουστουμπάρδη

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κωπηλασία;

Με την κωπηλασία ασχολούμαι 5 χρόνια.

Τι είναι αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

Όταν πήγαινα έκτη δημοτικού ήρθε η τότε προπονήτρια του ΝΟΑ η κα. Ειρήνη Κουνάδη, με σκοπό να διαλέξει παιδιά που πίστευε πως έχουν τα κατάλληλα προσόντα για το άθλημα. Μέσα σε αυτά τα παιδιά ήμουν κι εγώ.

Πόσο σκληρό ήταν το πρόγραμμα σου για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα;

Αρχικά να πω ότι όσα χρόνια πηγαίνω κωπηλασία είμαι μαζί με τον Χρήστο Κουστουμπάρδη, τον Νίκο Μητρόπουλο και τον Μανώλη Γκαβό, όπου είναι και το πλήρωμά μου. Γενικά πάντα προπονούμασταν πολύ σκληρά με στόχο να πάρουμε ένα μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες που γίνονται κάθε καλοκαίρι.

Φέτος όμως η προπόνηση ήταν δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά, γιατί είχαμε βάλει στόχο αρχικά να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες στα Γιάννενα στο αγώνισμα της τετράκωπου παίδων και στην συνέχεια να διακριθούμε για τους βαλκανικούς αγώνες στη Βοσνία.

Τελικά, στο πανελλήνιο πήραμε το ασημένιο και στις προκρίσεις ελπίζαμε πως θα διακριθούμε και οι τέσσερις μας και θα τρέχαμε τετράκωπο, αλλά τελικά διακριθήκαμε οι δυο στη δίκωπο (εγώ και ο Νίκος Μητρόπουλος).

Πως ένιωσες όταν επιλέχτηκες στην εθνική ομάδα κωπηλασίας;

Νομίζω πως το όνειρο κάθε αθλητή που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό είναι να μπει στην εθνική της χώρας του και να την εκπροσωπήσει. Όταν επιλέχτηκα στην εθνική ομάδα φυσικά και χάρηκα πάρα πολύ, γιατί είδα ότι οι κόποι μου είχαν αποτέλεσμα. Όμως συγχρόνως στενοχωρήθηκα, επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν και οι άλλοι δυο του πληρώματος μου. Όμως πιστεύω πως θα τα καταφέρουν και εκείνοι του χρόνου που θα είναι η χρόνια τους, αφού είναι 1 χρόνο μικρότεροι από εμάς.

Θα ήθελες να ασχοληθείς και επαγγελματικά με την κωπηλασία;

Για να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κωπηλασία. Παρόλο που αγαπώ το άθλημα, προτιμώ να αφοσιωθώ στα μαθήματα του σχολείου και στη συνέχεια στις σπουδές μου.

Ποια είναι τα σχεδία σου για το μέλλον;

Σκοπεύω να συνεχίσω να προπονούμαι για όσο βρίσκομαι στο νησί, μέχρι δηλαδή να δώσω πανελλήνιες. Αν καταφέρω να περάσω σε κάποια πόλη, όπου έχει όμιλο κωπηλασίας θα συνεχίσω συγχρόνως με τις σπουδές μου. Βέβαια, πρέπει να αναφέρω ότι λίγο μετά τους βαλκανικούς αγώνες ο προπονητής μου αναγκάστηκε να φύγει από το νησί και έτσι τώρα δεν προπονούμαστε όσο θα έπρεπε. Ελπίζω να μην συνεχιστεί αυτό ώστε να μην «πέσουμε» και να μην χάσουμε την φυσική μας κατάσταση.

Ποια ήταν η θέση σου στο αγώνισμα σου στην Βοσνία;

Λόγω του ότι στα προκριματικά εγώ και ο Νίκος πήραμε την πρώτη θέση, μας δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε δύο αγωνίσματα στην Βοσνία. Στην δίκωπο κατακτήσαμε την τρίτη θέση και στην οκτάκωπο (που αποτελούνταν από εμένα τον Νίκο και άλλα 6 παιδιά από άλλους ομίλους της Ελλάδας που είχαν προκριθεί εξίσου) την τρίτη θέση. Έτσι πήραμε 2 χάλκινα μετάλλια!

Με το πλήρωμα σου τι σχέση έχετε;

Με το πλήρωμα μου είμαστε πάρα πολύ δεμένοι. Όλο το καλοκαίρι ήμασταν μαζί, κάθε πρωί στην προπόνηση αλλά και την υπόλοιπη μέρα πάλι, είτε πηγαίναμε στην παραλία, είτε για ποδήλατο, είτε για βόλτα…

Τώρα το χειμώνα είμαστε μαζί στο σχολειό και μετά από το σχολειό στην προπόνηση… Ο Χρήστος είναι αδελφός μου και είμαστε πολύ δεμένοι, αλλά και με τον Νίκο και τον Μανώλη, τους έχω σαν αδέλφια μου. Γενικά και οι τέσσερις είμαστε πολύ αγαπημένοι!

Άλλες διακρίσεις ή ιδιαίτερες στιγμές στις οποίες θα ήθελες να αναφερθείς;

Όπως είχα πει και παραπάνω μια επίσης πολύ σημαντική διάκριση για μένα ήταν όταν πήραμε το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιάννενα, γιατί για αυτό το μετάλλιο είχαμε κουραστεί πάρα πολύ και το περιμέναμε πολλά χρόνια.

Σε ποιο είδος της κωπηλασίας πιστεύεις πως είσαι πιο καλός και γιατί;

Θεωρώ πως είμαι καλύτερος στο μονό κουπί, δηλαδή στην τετράκωπο και στην δίκωπο επειδή αυτά τα δυο αγωνίσματα τα έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά και επειδή μου αρέσουν περισσότερο από τα άλλα.

Τι θα ήθελες να πεις στα παιδιά που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Προτείνω σε όλα τα παιδιά να αρχίσουν να αθλούνται και αν το κάνουν ήδη να συνεχίσουν, γιατί ο αθλητισμός προσφέρει πάρα πολλά. Όπως το ότι σου χαρίζει ωραίο σώμα, σε κρατάει υγιή, σου φτιάχνει την διάθεση, σε πειθαρχεί, σε κάνει να δημιουργείς δυνατές σχέσεις φιλίας και γνωρίζεις άτομα κι από άλλα μέρη.

Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω πως τώρα είμαστε χωρίς προπονητή και παρά την προσπάθεια μας είναι πολύ δύσκολο να προπονούμαστε όπως πριν και να βελτιωνόμαστε. Αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που κάνουν όνειρα να φτάσουν ψηλά είναι δύσκολο να τα καταφέρουν αν δεν βρεθεί κάποιος προπονητής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η αξία της συμμετοχής Avenue cafe!! »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency