Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/05/2010

Jean-Louis Andre: Προβάλλοντας την Κεφαλονιά μέσα από το έργο του

Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την Κεφαλονιά, γράφοντας βιβλία. Άλλοι, μέσα από τη ζωγραφική προβάλλουν το νησί, άλλοι να διατηρούν την παράδοση μέσα από τη μουσική, το χορό, την φωτογραφία ή ακόμα και το διαδίκτυο. Όλα όμως τα παραπάνω συνδυάζονται ζωντανά στο βίντεο που περιέχει ήχο, εικόνα και κίνηση... Και ο Ζαν Λουί εδώ και αρκετά χρόνια το κάνει με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα!

Πως ξεκινήσατε να προβάλλετε την Κεφαλονιά μέσω βίντεο;

Συμπτωματικά! Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, (Ν.Ο.Κ.Ι.), ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ανακάλυψη της Κεφαλονιάς μέσα από τη θάλασσα. Έτσι, χάρη στην επαγγελματική μου εμπειρία στη γαλλική τηλεόραση, αυτό το ντοκιμαντέρ αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή μέσω βίντεο με την προβολή της Κεφαλονιάς.

Πού έχει προβληθεί αυτό το ντοκιμαντέρ;

Το ντοκιμαντέρ είχε τη χρηματοδότηση της Ε.Ρ.Τ., του Ε.Ο.Τ. και του κου Στέλιου Σταυρίδη. Έχει προβληθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διατίθεται και σε dvd σε αρκετά σημεία εντός του νησιού.Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην παραγωγή ενός βίντεο;

Από τη στιγμή που θα υπάρξει η υπογραφή ενός συμβολαίου μεταξύ εμένα και κάποιου ενδιαφερόμενου, αναλαμβάνω την παραγωγή του βίντεο. Ανάλογα με το μπάτζετ, μπορώ να γράφω το σενάριο, να κάνω τη σκηνοθεσία και το μοντάζ.

Ποιον τομέα εσείς προτιμάτε;

Εγώ προτιμώ το μοντάζ. Παίρνω καλές και ποιοτικές εικόνες, προσθέτω κάποια οπτικά και ακουστικά εφέ, συμπληρώνω την ανάλογη μουσική και το μοντάζ είναι έτοιμο. Θα έλεγα πως η δουλειά αυτή είναι όπως η μαγειρική. Αν ο σεφ γνωρίζει καλά τη δουλειά του κι έχει μαζί του τους σωστούς συνεργάτες, οι πιθανότητες να είναι επιτυχημένο το βίντεο είναι πολλές!!!

Είναι εύκολο στην Κεφαλονιά να κάνετε ένα γύρισμα;

Δεν είναι εύκολο, αλλά μέχρι στιγμής είχα την τύχη και την ευχαρίστηση να συνεργάζομαι με άτομα της Κεφαλονιάς που έχουν στον τομέα τους μεγάλες επαγγελματικές ικανότητες και χαίρομαι πραγματικά!

Ποιους συνεργάτες θα θέλατε να μας αναφέρετε;

Έχω μια πολύ καλή συνεργασία με αρκετούς ανθρώπους γύρω μου και τους ευχαριστώ γι' αυτό, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαιτέρως στον Γιάννη Παπαδάτο, διευθυντή φωτογραφίας και κάμεραμαν, για τη μεγάλη του επαγγελματική πείρα στον τομέα της τηλεόρασης και του σινεμά. Χάρη σε αυτών οι εικόνες των βίντεο που κάναμε μαζί είναι πάντα πολύ ποιοτικές.

Ποιοι σε έχουν «χρησιμοποιήσει» για κάποια δουλειά;

Η Νομαρχία Κεφαλληνίας και Ιθάκης, οι δήμοι Ληξουρίου και Λειβαθούς, ο οργανισμός Δ.Ε.Κ.Α.Α., το νοσοκομείο Αργοστολίου, το τοπικό κανάλι «Kefalonian Sky» και πολλοί ιδιώτες. Το περιεχόμενο βέβαια είναι πάντα διαφορετικό και για παράδειγμα αναφέρω τη μαγειρική, το τοπικό καρναβάλι, το φαινόμενο στις Καταβόθρες κ.α. 

Πως αντιλαμβάνεστε κάθε βίντεο που αναλαμβάνετε;

Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ευχαρίστηση, από τη στιγμή που η δημιουργική μου ικανότητα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Αυτό βέβαια που δεν αλλάζει, είναι ο επαγγελματισμός και η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. 

Συναντήσατε δυσκολίες για να κάνετε ένα βίντεο;

Πολλές δυσκολίες. Η παραγωγή ενός βίντεο είναι σαν να ταξιδεύεις με καράβι. Αυτό που μετράει είναι να φθάσει στο τέλος του ταξιδιού, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες. Το βίντεο θα πρέπει να το παρακολουθεί κανείς με ευχαρίστηση.

Σε ποιον απευθύνονται αυτά που κάνετε;

Αυτό εξαρτάται από τις επιθυμίες του εργοδότη του βίντεο. Όσον αφορά την Κεφαλονιά, θα έλεγα ότι απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται για το νησί, σε αυτούς που δεν το γνωρίζουν και σε αυτούς που θα ήθελαν να το ανακαλύψουν. Τα βίντεο που κάνω για την Κεφαλονιά, μπορούν να υποστηρίζουν οικονομικά συμφέροντα, μια εκπαιδευτική δουλειά ή με το χρόνο να αποτελούν ένα ζωντανό υλικό με ιστορικό ενδιαφέρον.

Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί ένα άτομο να ζητήσει τη συνεργασία σας για κάποιο βίντεο;

Μπορεί να επιθυμεί να κάνει γνωστή την επαγγελματική του δραστηριότητα, να παρουσιάσει με πρωτότυπο τρόπο ένα πολιτιστικό θέμα ή να θυμάται μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής του με ενδιαφέρον και πρωτότυπο τρόπο. Αυτό που τους ενδιαφέρει επιπλέον είναι η ποιότητα της δουλειάς που τους προτείνω. 

Ποια είναι η γνώμη σας όσο αφορά το βίντεο ως μέσο επικοινωνίας;

Φτάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν με οποιαδήποτε μορφή το βίντεο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, για να εκτιμήσει κανείς ότι το βίντεο είναι ένα απλό και αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας. Ακόμα και το Διαδίκτυο το οποίο είναι ένα παγκόσμιο εργαλείο μέσου επικοινωνίας, χρησιμοποιεί το βίντεο. Αν αυτό σας ενδιαφέρει μπορείτε να επισκεφθείτε το site: www.kefalonitis.com,  για να δείτε ένα από τα βίντεο που έχω κάνει για την Κεφαλονιά.

 

Jean-Louis Andre
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ.: 6977202847

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency