Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/02/2012

Ευγενία Βασιλάτου: Πανελλήνια πρωταθλήτρια στην άρση βαρών!

 H Ευγενία Βασιλάτου είναι μια νέα και όμορφη κεφαλονίτισσα, ήδη με αρκετές επιτυχίες... Ασχολείται με την Άρση Βαρών εδώ και πολλά χρόνια και με αφορμή την τελευταία της διάκριση (πρώτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα) την βρήκαμε, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε πολλά πράγματα για τη ζωή της! Πάει ακόμη σχολείο, ενώ στόχος της είναι να μπει στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

 

1) Τι σημαίνει για εσένα το άθλημα που επέλεξες να ασχοληθείς;

 Δεν ξέρω αν θα μπορέσω μελλοντικά να «δω» τον αθλητισμό σαν επάγγελμα… Είναι όμως η ζωή μου! Από την πρώτη στιγμή με γοήτευσε η αίσθηση της δύναμης, εσωτερικής και εξωτερικής, και το πώς μέσα από την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια έρχεται και η ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Το συναίσθημα που νιώθεις στο βάθρο μετά το τέλος του αγώνα είναι κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο. Για μένα το μετάλλιο είναι η δικαίωση για τις όσες θυσίες έχω κάνει. Γιατί μου αρέσει να σηκώνω βάρη… Είναι για μένα ένα μέσο δυναμικής έκφρασης!

2) Μίλησε μας για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις και επιτυχίες σου.

 2008

 • Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών

 • Τρίτη Θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών

 2009

 • Τρίτη Θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων

 • Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Επίλεκτων αθλητριών

 • Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών

 • Πρώτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων

 2010

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων

 • Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Επίλεκτων αθλητριών

 • Συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία

2011

 • Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων

 • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων

3) Τι μετράει περισσότερο; Η πολύ δουλειά, η αγάπη για το άθλημα ή τα φυσικά προσόντα;

 Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται!!! Σίγουρα «ό,τι δίνεις παίρνεις». Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει να αγαπάς με ανιδιοτέλεια το άθλημα που έχεις επιλέξει. Γιατί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι θυσίες σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιες. Με την αγάπη πάντα θα βρίσκεις τον τρόπο να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο. Από την άλλη, χωρίς σκληρή δουλειά, πίστη και επιμονή δεν θα έρθει η επιτυχία! Όσο για τα φυσικά προσόντα δεν είμαι τις άποψης ότι υπάρχουν ιδανικές προδιαγραφές. ΕΠΙΜΕΝΩ… Όταν αγαπήσεις τον αθλητισμό και στη προκειμένη περίπτωση την άρση βαρών, είτε είσαι ψηλός, είτε είσαι κοντός, θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις! Φυσικά εννοώ πάντα σε λογικά πλαίσια...

 4) Πόσο δύσκολο είναι για μια κοπέλα και δη μικρής ηλικίας να ασχολείται με την άρση βαρών;

 Πολύ!!! Όταν κάνεις υψηλού επιπέδου προπόνηση σε καθημερινό επίπεδο είναι πολλά εκείνα που πρέπει να αφήσεις πίσω. Στα 14 μου έπρεπε να ξεχάσω ως ένα βαθμό τα ξενύχτια, τα μπάνια, την ανθυγιεινή διατροφή, τις βόλτες, τις πολλές παρέες! Το κυριότερο όμως ήταν να μην επηρεάζομαι. Ήταν λίγοι εκείνοι που με υποστήριξαν όσο (κατά τη γνώμη μου) θα έπρεπε σε αυτή μου την επιλογή. Σε τόσο μικρή ηλικία είναι δύσκολο να μένεις επικεντρωμένη στον στόχο σου! Ειδικά όταν στο περιβάλλον σου ακούς συνέχεια: «Η άρση βαρών δεν είναι για γυναίκες, με την άρση βαρών θα μείνεις κοντή» κλπ., η ανασφάλεια μεγαλώνει! Αν τελικά ενστερνιστείς τις απόψεις γύρω από αυτή τη τεράστια «φούσκα» είσαι απλά χαμένος.

 Πάντα αισθάνομαι δυνατή… Πολλές φορές απογοητεύομαι όμως θέλω να συνεχίσω. Δεν το βάζω κάτω… και δεν μετανιώνω για ο,τι έχω κάνει! Το σημαντικότερο είναι να μπορείς να κουμαντάρεις τον εαυτό σου και την ψυχολογία σου, να θέτεις όλο και υψηλότερους στόχους και να μην επαναπαύεσαι ποτέ… ακόμα και όταν καταφέρεις να γίνεις ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ σε αυτό που κάνεις... Πάντα έχεις να δώσεις και κάτι παραπάνω!!!

5) Συνεχίζεις ακάθεκτη επί το έργον… Τι θα έλεγες σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν και διστάζουν;

 Θεωρώ λογικό τον δισταγμό που υπάρχει γύρω από την άρση βαρών. Μπορεί τώρα να είμαι αθλήτρια και μιλώντας πάντα εκ του ασφαλούς να μην μπορώ να το εξετάσω από άλλη οπτική! Ίσως και εγώ να μην άφηνα το παιδί μου να ασχοληθεί μελλοντικά με την άρση βαρών. Έχουν ακουστεί πολλά κυρίως όσον αφορά το Ντόπινγκ… Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως ούτε πήρα ούτε μου έδωσε ποτέ κανένας τίποτα! Τα πάντα εξαρτώνται από την δύναμη του χαρακτήρα σου! Όσο για τις σωματικές αλλαγές, πως «με την άρση βαρών δεν θα ψηλώσεις», θα ακούσετε πολλούς να λένε σχετικά. Όμως, είναι απλά ένας ΜΥΘΟΣ! Εγώ έχω ύψος 1,72. Αντίθετα από όσα μου έλεγαν, την περίοδο που άρχισα να σηκώνω βάρη παρατήρησα αύξηση του ύψους μου!

 Πολύ ανοιχτές πλάτες, υπερβολικά γυμνασμένα χέρια και πόδια… αυτά γίνονται μόνο με χρήση ουσιών. Η άρση βαρών δεν είναι bodybuilding. Θα συνιστούσα αναμφισβήτητα σε όλα τα νέα παιδιά, αν το θέλουν, να ασχοληθούν με την άρση βαρών, με την προϋπόθεση φυσικά να έχουν πείσμα και όρεξη να δουλέψουν! Εκτός από υγεία, δύναμη και όμορφο σώμα, θα εκτονώνονται και θα μάθουν να πειθαρχούν τον εαυτό τους!!!

6) Ποιά τα επόμενα βήματα σου; Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά;

 Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο δεν προπονούμουν εντατικά. Αυτή τη περίοδο προτεραιότητα μου είναι να τελειώσω το σχολείο και να περάσω στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αυτό από μόνο του προδιαγράφει την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό. Το μέλλον είναι αβέβαιο... αγαπώ την άρση βαρών, όμως, και θα ήθελα να ασχοληθώ μελλοντικά!

 Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω πως αν θέλουμε αθλητές υψηλού επιπέδου, θα χρειαστεί να επανεξεταστούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τα προνόμια των αθλητών. Θα μου πείτε. και συμφωνώ. πως για χάρη ενός μεταλλίου δεν πρέπει να παραχωρούνται τα πάντα. Για να έρθει όμως αυτό το μετάλλιο, δεν είναι λίγες οι θυσίες που απαιτούνται!

 Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε!

 Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Πρόσθετο Φωτογραφικό υλικό: 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency