Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/10/2014

Επίσκεψη στο «Άγιος Πέτρος»... ένα Ρώσικο πλοίο στο Αργοστόλι

Εδώ και μερικές μέρες ένα πανέμορφο ξύλινο πλοίο, βρίσκεται δεμένο στην παραλία του Αργοστολίου. Πρόκειται για το «Άγιος Πέτρος», ένα πραγματικό στολίδι, που χρονολογείται από το 1780. Το πλοίο είναι ιδιόκτητο, έχει ανακατασκευαστεί το 2000 πάνω στον αρχικό σκελετό, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνει μια περαιτέρω επισκευή του. Η μορφή του πλοίου ήταν αυτή που είχαν τότε τα εμπορικά πλοία και έχει 2 αμπάρια.

Σήμερα έχει διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο την μορφή του, ενώ υπάρχει μηχανή μόνο για να προσεγγίζει τα λιμάνια. Εκτός αυτών κινείται αποκλειστικά ως ιστιοφόρο, ενώ κάνει ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και σε συνθήκες κλιματολογικές ιδιαίτερα ψυχρές και δύσκολες. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν επισκέψιμο για το κοινό, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει αύριο ή μεθαύριο.

Η ιστορία του είναι σπουδαία, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα κινητό μουσείο, με ένα πολύ σπουδαίο έκθεμα, τα οστά του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ, ο οποίος ήταν εκείνος που απελευθέρωσε ως ναύαρχος τα 1799 τα Ιόνια Νησιά από τη Γαλλοκρατία, αμέσως πριν από την ίδρυση της Επτανήσου Πολιτείας. Στη Ρωσία το όνομά του τιμάται ιδιαίτερα και πρόσφατα, πριν από περίπου ένα χρόνο έγινε και η επίσημη Αγιοποίησή του.

Ξεναγός μας ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρωσόφωνων Κεφαλονιάς, Evgeni Avdiukov. Σκοπός της έλευσής του ήταν για να μπορέσουμε να μάθουμε για την ιστορία μας, που συνδέει Ρώσους και Επτανήσιους, ενώ το πλοίο έχει ξαναέρθει στην Κεφαλονιά και πριν 2 χρόνια στους εορτασμούς της Ρώσικης εβδομάδας.

Εμείς να ευχηθούμε να το έχουμε ξανά κοντά μας σύντομα!!!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154736816950453.1073743289.344625815452

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency