Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/10/2014

Προς κατάργηση το πρωτάθλημα υποδομών στο τοπικό ποδόσφαιρο;

Την Τετάρτη το απόγευμα παρευρεθήκαμε στα Φαρακλάτα στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β' κατηγορίας, αλλά και σε αυτό της κατηγορίας των Παίδων και των Προπαίδων. Πρόκειται για 2 πολύ σημαντικά πρωταθλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να σας μεταφέρουμε όσο γίνεται από κοντά. Η είδηση όμως της ημέρας ήταν αυτό που αναφέρθηκε δημόσια, η απόφαση ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα υποδομών.

 

Η είδηση αυτή από μόνη της αποτελεί μεγάλο πισογύρισμα για το τοπικό ποδόσφαιρο, ειδικά αυτή τη στιγμή που δημιουργούνται μέσα από τις υποδομές οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει επιτέλους κάτι σε αυτό το νησί, σε ένα άθλημα που άλλες επτανησιακές ομάδες πρωταγωνιστούν και εμείς δεν έχουμε καταφέρει ούτε καν να εκπροσωπηθούμε στην Γ' κατηγορία.

Σύντομα, στο άκουσμα της είδησης, ο νους μου πήγε στα παιδικά μου χρόνια, όταν μερικοί μεγάλοι σε ηλικία αθλητές αγωνίζονταν για «χαβαλέ» χωρίς κανένα στόχο και που ελάχιστα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, περισσότερο και αυτά για τον ίδιο λόγο, χωρίς προοπτικές. Όλα αυτά σε αντίθεση με τις πολύ αξιόλογες σημερινές προσπάθειες τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία σωστά ποδόσφαιρο, στα Φωκάτα, στον Α.Ο. Εικοσιμίας, στον Παλληξουριακό, στον Παγκεφαλληνιακό, στον Α.Ο.Κ.Ι, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παίδων, αλλά και στις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στην Προπαίδων!!! Όλα αυτά, με το επίπεδο των σημερινών παιδιών που συνεχώς ανεβαίνει, και που θέλουμε αυτό να το δούμε και στις βασικές ομάδες σε λίγα χρόνια.

Ξεχνάμε ίσως πως προέκυψε το έπος του 2004, όταν η εθνική ομάδα κατέκτησε το EURO. Μια καθόλου τυχαία ομάδα, καθώς τα περισσότερα μέλη της ήταν μέλη της εθνικής ελπίδων που είχαν φτάσει πολύ ψηλά στο τότε δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ελπίδων... Αλλά και ότι οι μοναδικές υγιείς ομάδες είναι αυτές που έχουν τις δικές τους υποδομές, φτιάχνοντας και όχι αγοράζοντας αθλητές...

Η κατάργηση των υποχρεωτικών πρωταθλημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ενδιαφέρον, καθώς ο αγώνας για τη νίκη κάνει τους αθλητές να προσπαθούν περισσότερο και να βελτιώνονται. Και φυσικά, μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει στο άθλημα σε τοπικό επίπεδο σε μαρασμό...

Αυτές τις σκέψεις μου πριν τις μεταφέρω διαδικτυακά τις μοιράστηκα και με άλλους φίλους και συνεργάτες. Και νομίζω ότι υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που τις συμμερίζονται, ώστε η απόφαση να αλλάξει και να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα μικρά παιδιά να μαθαίνουν σωστά ποδόσφαιρο και να αθλούνται!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency