Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/10/2014

Τιτίκα Φαρακλού: "Βοrn in the Land of the Gods"

 

Οι διακρίσεις δεν σταματούν για τον πίνακα της συμπατριώτισσάς μας Τιτίκας Φαρακλού "Βοrn in the Land of the Gods". Το μάθαμε από τις αναρτήσεις της στο facebook και αμέσως επιδιώξαμε να μιλήσουμε μαζί τις για αυτές τις σπουδαίες επιτυχίες, έχοντας ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα σύνορα της χώρας και κάνοντας αισθητή την παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ας δούμε όμως τι μας ανέφερε η ίδια η δημιουργός:

«Λοιπόν αυτό το έργο για την ιστορία πρέπει να σου πω ότι άρχισα να το δουλεύω αμέσως μετά το δεύτερο σεισμό. Πιστεύω ότι ενδόμυχα είχα την ανάγκη να δημιουργήσω που να αποπνέει γαλήνη, ευεξία και αίσθημα ειρήνης και ασφάλειας. Ακριβώς αυτά που μας έλειπαν μέσα στην αγωνία και τη στενοχώρια που βιώναμε. Ουσιαστικά είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής. Επίσης είναι ένα έργο φτιαγμένο με πολλή μητρική αγάπη, εξ'ου και ο τίτλος του στα ελληνικά: «Εις τον Αφρό της Θάλασσας» (...η αγάπη μου κοιμάται...!). Τη συνέχεια και την πορεία του ούτε κι εγώ τη φανταζόμουνα!! Επιγραμματικά πάντως έχει εισπράξει 6 διεθνείς διακρίσεις σε διοργανώσεις του εξωτερικού και βραβεύτηκε σε 2 από αυτές. Είναι οι ακόλουθες:

- Πέρασε στους φιναλίστ στην 22η Ετήσια Διεθνή Έκθεση της οργάνωσης CPSA (Colored Pencil Society of America) που είμαι μέλος. Η έκθεση έγινε στη Φλόριντα των ΗΠΑ από τον Ιούνιο έως τα τέλη του Αυγούστου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση έργων με χρωματιστά μολύβια αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

- Πέρασε στους φιναλίστ στην Διεθνή Ομαδική Έκθεση ART KUDOS όπου συμμετέχουν έργα όχι μονο ζωγραφικής αλλά γλυπτικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεις, κόσμημα & digital art με συμμετοχή 156 καλλιτεχνών που αντιπροσώπευσαν 39 χώρες.

- Πήρε ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην Ετήσια έκθεση των μελών του αμερικάνικου περιοδικού Ann Kullberg's CP Magazine όπου κέρδισε και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ συγκεντρώνοντας μάλιστα το 1/3 των συνολικών ψήφων που δόθηκαν.

- Επιλέχτηκε να συμμετέχει στην έκθεση "WORLD OF COLOURED PENCILS" στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΟΥ (THE PENCIL MUSEUM) στην πόλη Keswick της Αγγλίας όπου και απέσπασε το Βραβείο Reserve BEST IN SHOW ("ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ" α' αναπληρωματικό).

-Eπίλέχτηκε να συμπεριληφθεί στο αμερικάνικο λεύκωμα με τίτλο COLORED PENCIL TREASURES III, Masterworks from around the planet (ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΜΕ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ ΙΙΙ , Αριστουργήματα απ' όλο τον πλανήτη).

-Επιλέχτηκε να συμπεριληφθεί στην έκδοση του ετήσιου ημερολόγιου του αμερικάνικου περιοδικού Colored Pencil όπου συμμετέχουν 12 καλλιτέχνες με ένα έργο τους για κάθε μήνα του 2015.»

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε να συνεχίσει με ανάλογες διακρίσεις, κάτι που φαντάζει σίγουρο, βλέποντας το πολύ αξιόλογο έργο της!

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency