Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/11/2004

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο δεν έδεσε στο λιμάνι

Νεες κωμικοτραγικές καταστάσεις βιώσαμε σήμερα στο "άθλιο" λιμάνι του Αργοστολίου, καθώς το κρουαζιερόπλοιο "ΠΑΛΟΜΑ 1" που ερχόταν από την Καλαμάτα με τελικό προορισμό την Ιταλία και σημαία Αγίου Βικεντίου, δεν μπόρεσε-καίτι προσπάθησε-να "δέσει" στο λιμάνι του Αργοστολίου με αποτέλεσμα ο Ουκρανός καπετάνιος του να πάρει τους 450 περίπου επιβάτες του και να φύγει!!! Έτσι ο τουρισμός μας δέχθηκε ένα ακόμη καίριο πλήγμα ενώ οι επιχειρήσεις του Νομού μας έχασαν και πάλι χρήματα εξαιτίας της τραγικής κατάστασης του λιμανιού της πρωτεύουσας.Μάλιστα ο Ουκρανός καπετάνιος φέρεται να είπε στον πράκτορα του πλοίου κ. Ιωάννη Βασιλάτο φεύγοντας και φανερά οργισμένος ότι "αυτό το λιμάνι δεν είναι για το πλοίο μου (this port is not for my ship)" και σίγουρα στην έκθεση που θα καταθέσει (όπως κάνουν οι πλοίαρχοι) τα σχόλιά του μόνο κολακευτικά δεν θα είναι για το λιμάνι μας.
Το πλοίο μήκους 128 μέτρων προσπάθησε να "δέσει" στη μεγάλη ράμπα(εκεί που "δένει" το "Επτάνησος"), όμως δεν τα κατάφερε (κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο καταπέλτης του πλοίου ήταν μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά δηλώσει), Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, φοβήθηκε ότι δεν θα μπορούσε εύκολα να κάνει μανούβρες μέσα στο λιμάνι καθώς η Μαρίνα έχει μικρύνει κατά πολύ τον χώρο και αποφάσισε μετά από όλα αυτά να φύγει.
Σίγουρα η εξέλιξη αυτή καθόλου καλή διαφήμιση δεν είναι για το Νομό μας και είναι πλέον μονόδρομος η κατασκευή του μπαστουνιού για την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων

Πηγή: Ανεξάρτητος 12/11/2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency